Nokia, akıllı telefon pazarının önemli ismi Symbian'ı satın alıyor. Şirketin gelecek planları burada
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Noki ... ian-plani_7480.html
Symbian işletim sisteminin üreticisi İngiliz Symbian firmasının %48'ini elinde bulunduran Nokia, 410 milyon dolar karşılığında şirketin kalan hisselerini de satın alacak. Symbian yazılımlarından lisans ücretini kaldırarak telefon satışlarını artırmayı planlayan Nokia, bu şekilde aralarında Google'ın da bulunduğu yeni rakiplerine karşı avantaj sağlamayı hedefliyor.
Symbian'ın yazılımları Smartphone, yani bilgisayar özelliklerine sahip cep telefonlarının üçte ikisinde, tüm cep telefonlarının ise %6'sında kullanılıyor. Fakat Symbian'ın hegemonyası Google'ın Android'i ve Apple'ın iPhone'u gibi yeni platformlar tarafından tehdit ediliyor.
Günümüzde Symbian'ın en büyük rakibi Microsoft Windows Mobile işletim sistemi. Fakat Microsoft'un tüm çabalarına rağmen bu işletim sisteminin A.B.D'deki pazar payı sadece %13. Araştırma şirketi Strategy Analytics'e göre Microsoft'un telefon başına talep ettiği fiyat 8 ila 15 dolar arasındayken, Symbian'ın ortalama 4.10 dolar. Bu da pazara girmeye çalışan Microsoft üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.
Tüm dünyada satılan cep telefonlarının %40'ını üreten Nokia, Symbian'ın kalan %52'lik hissesini satın almak için 264 milyon euro ödeyecek.
Tüm konu: Nokia'nın büyük Symbian planı
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Nokia, Symbian atağı ile rakiplerine istediği darbeyi vurabilecek mi?