Nokia'nın WP7'leri bir hayal kırıklığı mı?

CHIP Online
01-11-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia'nın Windows Phone'lu yeni cepleri oldukça iyi görünüyor. Peki gerçekten yeterince iyiler mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/noki ... kligi-mi_30038.html

Resimlerle: WP7.5'li Nokia'lar resmen tanıtıldı!

Nokia'nın büyük merakla beklenen Windows Phone 7.5 cepleri Lumia 710 ve Lumia 800 muhteşem görünüyorlar. Ancak oldukça geç kalmalarına rağmen bu bekleyişe değecek bir yenilikle gelmediler. Lumia 800'ün özelliklerinden bu haberimizde bahsetmiş ve diğer ceplerle karşılaştırmasını sizlerle paylaşmıştık.

Microsoft'un Nokia ile beraberliği için milyar dolarlar harcadığını biliyoruz. Ve hepimiz, aylardır Nokia'nın nasıl bir yenilikle karşımıza çıkacağını bekliyoruz. Ancak görünüşe bakılırsa o kadar da yeni bir şeyle karşı karşıya değiliz.

Lumia 710 ve Lumia 800; HTC Titan, Samsung Focus S gibi Windows Phone'lu rakiplerinin yanında oldukça güçlü bir alternatif olabilir. Ancak diğer cep canavarlarının yanında beklendiği kadar güçlü bir duruş sergilemiyorlar ve dahası, varolan Mango serilerine çok da yeni bir şey eklemiyorlar.

Tüm konu: Nokia'nın WP7'leri bir hayal kırıklığı mı?

Resimlerle: WP7.5'li Nokia'lar resmen tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Nokia ve Microsoft, farklı planlar içinde olabilir mi?

mancukya
01-11-2011, 01:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Microsoft Nokianin marka ismini kullanarak basarili olucagini saniyor elbette pazar payinda 100 % 1 ila 3 gibi büyüme yapabilir Win phone 7 icin ama fazlasi olmaz.
Nokia terichi hem dogru hem hataliydi sebebleri baska yorumlardada yazdim Nokianin üretim sistemi düsük Arm islemciler ve düsük Ram üstünedir bunun yaninda ekran ve Ekran cözünürlügü var.
Nokianin güclü oldugu taraflar kamera ve kamera mercekleri, Gps kalitesi ve Gps kartlari, ve güclü sayilacak GPU.
Bu durumdada Arm, Ram gibi olaylarda yenilik yapmayan Nokia Microsoftla anlasinca 1 sene beklemek zorunda kaldi.
Asil sorun ise burada Microsoftun kendi isletim sisteminin reklamini düsünmesi Nokia kendine ait bir arayüz ile cikartacakti isteyen gene Win 7 phone arayüzünü kullanabilecek bir sistemle mesala marketden yükliyerek.
Sistemin asiri kapali olmasi, Arm islemci secmesi, ekran cözünürlügü sabit olmasi, ve digerlerinden hic bir fark olmamasi kötü nokia en azindan kendine ait Symbian arayüzüyle ciksa ve Widget olayini secse her 2 sirket icinde iyi olurdu.
Microsoftu anlamiyorum aslinda sistemi acip Htc kendi arayüzü, Samsung kendi toucwizi, Nokia kendine özgü bir sistemle cikarsin sisteme Arm islemci destegi cözünürlük, coklu islemci destegi, ve flim vidyo muzik icin zorlamalari kaldirsa satis olarak 1numara olmasada pazar payi 100 % 20 üStüne rahatlikla gelir akici bir sistem ama cok kapali ve hep ayni model gözükmesi hangi markayi alsan sadece kasa degisik gözüküyor.

Son Düzenleme: mancukya ~ 01 Kasım 2011 21:10