Nokia Sizce Ne Yapmalı?

didyou
08-07-2010, 17:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
119 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Nokia son zamanlarda akıllı telefon pazarında bi türlü istediği başarıyı yakalayamıyor.Genellikle Apple'ın üstün olduğu zaman zaman da HTC'nin varlığının belli olduğu bi pazar artık.Sizce Nokia neden akıllı telefon pazarında istediğini elde edemiyor,aslında Nokia'nın da gayet güzel telefonları var ama kullanıcıların artık istedikleri neler.Bu konuda biraz tartışalım.

Batuhan Karsan 26
08-07-2010, 17:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Öncelikle eklentileri her telefonu desteklemeli.Bütün programları N serisinden aşağısını desteklemiyor.Eee fiyatlarda pek cazip olmadığı için kullanıcı kaybediyor.

layra41
08-07-2010, 17:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
725 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

apple benzemeli

esatmd
08-07-2010, 17:50   |  #4  
esatmd avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Birazda herkes kasma ve yavaşlılıktan şikayet ediyor :S

didyou
08-07-2010, 18:19   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
119 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Apple benzememeli bence.Tamam Apple gerek apps yönünden gerekse os yönünden kazanıyor ama Nokia'nın piyasa da tutunması için daha farklı bişeyler yapmalı.

onurrT
08-07-2010, 20:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
288 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Şu ana kadar çıkanlar diğer telefonlar kadar şık veya daha yüksek performanslı cihazlar değildi bence N8den sonra bu değişecek.Bence

didyou
09-07-2010, 15:48   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
119 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Aslında kullanıcılar Symbian'dan şikayetciler.Hem fazla destek kalmadı diyorlar hemde ağır bi sistem diyorlar.Nokia bence daha farklı bişeyler yapmalı.Cihazlar teknik açıdan iyi olsa da sistemde o denli uyumlu olmalı.Gerek arayüz gerekse işlevsel açıdan yepyeni,daha önce yapılmamış bişeyler yapması gerekiyor.

NoteBook
10-07-2010, 01:34   |  #8  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Türkiye'de insanlar bir mala para verdiklerinde o mal ile ilgili bütün isteklerinin gerçekleştirilmesini beklerler her zaman.Bunun en büyük nedeni ise maddi boyutudur.
Siz bir telefona 1000 TL para veriyorsanız Türkiye'de, bu telefon hem konuşma hem fotoğraf çekme hem müzik dinleme,internet vs... gibi bütün özellikleri ile tam takır olmalı.Ve de ileride değiştirmek istediğinizde anında elinizden çıkarabilmelisiniz.
İnsanlar bütün bunları göz önünde bulundurduklarında karşılarına Nokia gibi bütün özelliklerini karşılayan bir firma çıktı Türkiye'de.Her şey çok iyiydi.Bir telefondan beklediklerini tam anlamıyla aldılar.Ve ikinci el durumuna düşen telefonlarını istedikleri an satabildiler.
Ama bir şeyi unuttular.Kalite.Evet Nokia marka telefonlar çok iyi özelliklere sahip ve kullanışları ile arıza çözümleri çok kolay.Ama mesela insanlar bir Iphone ile yan yana koyduğunuzda gözleri hiç Nokia'ya gitmiyordu.Çünkü Iphone çok iyi bir telefon yapmıştı.Ve görünüm harikaydı.Ama bir şey eksikti.Parası çoktu.
Avrupa'da yaşayan ve maddi olanakları bizden iyi olan bir kişinin asla kalkıp da 5800 'a kolayına para verip alacağını sanmam.Kalkar Iphone alır.Neden.Çünkü yaşam standartı onu gösteriyor.
Sadece Iphone için geçerli değil bu söylediklerim.Aynı durum Nokia marka telefonların kendi içinde de var.Nokia 'nın 8800 ve 8600 serisi telefonları var.Bugüne kadar herkes bu telefonları gereksiz buldu.Sadece görünüm var ve görünüme ben o kadar para vermem dedi çoğunluk.Ama bir şeyi unuttular.Bu telefonun sağlamlığını ve uzun dönemde kullanım rahatlığını.Evet her şey gösteriş değil ve sırf dış görünümü çok iyi diye 200 TL fazla para vermeye gerek yok bir telefona.Ama yukarıda da belirttiğim gibi bizim insanlarımızın Avrupalı insandan ayrılan en önemli özellik para konusudur.Forum içerisinde gezinin , en çok konuşulan telefon markası Nokia'dır.Çünkü buraya gelen ve yorum yazan insanların %90 'ı Nokia kullanıcısı.Ve herkes bir şekilde Nokia'dan şikayetci.
 
Ben Nokia 5800 XPressMusic marka telefonumu 530 TL 'ye aldım.Ve bu telefonu aldığım sıralarda HTC Touch 2 marka telefon 10000 TL civarındaydı.Param yetmedi alamadım.Ama şimdi HTC Touch 2 580 TL 'ye düştü.Ve keşke almasaydım Nokia diyorum.
 
Peki Nokia ne yapmalı?
Nokia herşeyden önce para demekten vazgeçmeli.Evet para kazanmak için yapıyor bu işi Nokia.Ama kaliteden bu kadar fazla önem vermeye başladığında HTC gibi geçmişi Nokia kadar olmayan bir telefon markası gelip Nokia'nın pazar payını düşürüyor.Peki neden?Artık insanlar sadece bütün aradıkları özelliklerin bir telefonda olması gerektiği düşüncesinden ayrılıp kalite de aramaya başladılar.
Düşünün bir telefon alıyorsunuz.500 TL para veriyorsunuz.Ama telefon komple plastikten üretilmiş.Nokia 5800 XM gibi.Evet dokunmatik vs.. ne ararsanız var.Ama şöyle Iphone ile birlikte karşınıza koyup incelediğinizde Nokia'dan eser kalmıyor.Nokia'nın artık ucuz ve çok telefon satmak için girdiği bu plastik işinden çıkması gerekir.Nokia yıllar önce 5110 isimli bir telefon yaptı ve milyonlar sattı.Hala en çok satan telefonlar listesinde.Ve bu telefon bugün ki plastik telefonlar furyasında değildi.Yine aynı Nokia 3210 ile en çok satan dahili anten telefon başarısını elde etti.Neden.Kaliteli bir telefondu.
Ama şimdi.Nokia 5800 isimli bir telefon yaptı ama 5800 'ın bütün özelliklerini bir araya getirdiğinizde %50 'sinin bile bulunmadığı Samsung marka telefonlar en çok satan telefonlar listesinde Nokia'dan önce geliyor.Çünkü Samsung marka telefonu elinize aldığınızda bir kalite görüyorsunuz.Evet içerik olarak Nokia'nın yarısı etmez ama masaya koyduğunuzda gözünüz canlanıyor.
Nokia'nın başarıları göz ardı edilemez.Ama sırf ucuz ve çok telefon satmak için cep telefonu kullanımında kullanılan malzemenin kalitesini düşürürseniz insanlar bunu bir şekilde farkeder ve başka markalara yönlenir.
Nokia'nın dış yüzünü güzelleştirmesi gerekir.Kalitesini arttırması gerekir.Yoksa bu gidişle HTC ve Iphone açık ara öne geçer.Ve bir gün bu forumda ; Eskiden Nokia vardı bilir misiniz demeye başlarız..

didyou
10-07-2010, 10:34   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
119 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Arkadaşa katılıyorm Nokia daha önceleri daha ele avuca kalite veren bi yapıya sahipti.Misal bende 3410 var telefon çok sağlam.Kaç defa yere düşmesine rağmen hiçbişey olmadı şu an bile sapasağlam.Ama iş sadece dış boyutla bitmiyor.Örneğin Nokia'nın yıllardır akıllı telefonlarında kullandığı Symbian.Bugüne kadar doru düzgün destek görmemiş bi sistemdir.Nokia değil aslında birçok telefon firmasının Apple'ın gerisinde kalmasının sebebi yeterince destek verememeleridir.Apple İphone'u çıkardığında AppStore geleneğinide başlattı.Telefonu daha keyifli hale getirdi,renklendirdi.O yüzden o kadar eleştirilere rağmen İphone satışlarında patlamalar oluyordu.Symbian kaç senedir piyasada olmasına rağmen Ovi Store daha çok yeni.İnsanlar bi cihaz aldılarmı o cihaz da sürekli bi farklılık ararlar.Yeni şeyler denemek isterler.Apple bunu yaptı ve bu yüzden o kadar eksiğe rağmen bir çok firmayı afallatmayı bildi.Bu yüzden Nokia'da biran önce İşletim Sistemi konusunda farklı bişeyler yapmalı.Misal Bada gibi.Samsung eğer Bada'yı destekler ve geliştirirse ve Nokia hala Symbian'da diretirse işi gerçekten çok zor.