Nokia, yeni Symbian'ı görücüye çıkardı
Yaralı da olsa hala dünyanın en büyük cep telefonu üreticis olan Nokia, işletim sisteminin son arayüz tasarımını resmen ortaya çıkardı.
Satış rakamları bakımından dünyanın en büyük cep telefonu üreticis olan Nokia, Symbian adındaki mobil işletim sistemini güncellemeyi planlıyor. Sistemin kullanıcı arayüzü için çalışmaları sürdürmekte olan şirket, gelinen son noktayı internetle paylaşmaya karar verdi.
S^4 UI adı ile internette yayınlanan arayüz konsepti, iPhone'dan çok Android ve Palm'ın işletim sistemlerinden esintiler taşıyor. Tasarıın dikkat çeken özellikleri ise; aktif olarak kullanılmadıkları zaman ekrandan kaybolan alt ve üst menü çubukları, bağlantılar, müzik, fotoğraflar ve uygulamalara kadar indirgenebilen sade menü seçenekleri ve belli bir şekilde sıralanmak zorunda olmayan uygulama ikonları.
Uyarı ve hatırlatmaları ekranın orta yerinde görüntüleyen yeni arayüz, istendiği takdirde şeffaf öğelerin kullanımına da izin veriyor. Tam dokunmatik ve/veya hem klavyesi hem de dokunmatik ekranı olan cihazları destekleyeceği açıklanan yeni Symbian, henüz belli olmayan bir tarihte Nokia'larda görülmeye başlayacak.