notbook a format atmak

serkan167
01-08-2010, 19:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
186 mesaj

asusu marka diz üsütm vasr elimde hiç cd falan yok alırken vermediler yani kurarken çok kolay kuruldu cd falan istemedi ama ben şimdi format atmak istiyorum ama tekrar nasıl kurcam ve nasıl format atcam win 7 sistem

canasss
01-08-2010, 19:25   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

bilgisayarını alırken sana lisanslı işletim sistemi ve driverlarını vermeleri lazımdı.eğer vermedilerse kesin bilgisayarında recorvery programı vardır.onu kullanman lazım ama formattan önce bilgilerini yedeklemeyi unutma.recoveryde kesin boş dvd isteyecektir senden leptobunun dvd rw ına cd takıyon recovery çalıştırınca kendine bir recovery dvd si yazıyor....

Kapalı Hesap (154666)
01-08-2010, 19:30   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

O marka bilgisayarlar yıllardır hiçbir cd vermiyorlar. Genellikle Hdd üzerine görünmeyen bir partition oluşturup HDD imajını burada saklıyorlar. Genellikle F12 tuşu ile sistem kurtarma (fabrika ayarları) dönülebiliyor. Ancak kullanıcı yanlışlıkla bu partitionu silerse bilgisayar garanti kapsamından çıkıyor ve yeni bir sistem yüklenmesi gerekiyor. Bu işi firmanın yetkili servisleri oldukça iyi bi ücret karşılığında yapıyorlar.