Notebook alcam yardım !!! Asus N61JCQ-NX054V

devilll07_bjk
24-07-2010, 21:48   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

[url=]Asus N61JCQ-NX054V[/url]

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/112710/asus-n61jcq-nx054v.aspx
özellikleri :

• Intel®
  • Core™ i7
  • 720QM
  • 1,6 GHz
  • 4 GB
  • 500 GB
  • 16"
  • 1 GB
  • ATI Mobility Radeon HD 5730
  • Windows 7 Home Premium
  • Dahili Web Kamera
bu bilgisayara benzer 2200 tl yi geçmeyecek oyun için Toshiba bilgisayr var mı?

Ya da bu bilgisayr iyi mi?

Multimedia özellikleri olarak hangisi daha iyidir?

Son Düzenleme: devilll07_bjk ~ 25 Temmuz 2010 01:49
noleafclover
25-07-2010, 01:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
311 mesaj

Asus zaten Toshiba dan daha iyidir
Toshiba nın adı var sadece
Ama o model yerine aynı modelin blu-ray li olanı var ve aynı fiyata bence onu tercih et

devilll07_bjk
25-07-2010, 02:00   |  #3  
OP Yeni Üye
26 mesaj

evet tek fark aralarındaki blu-ray alacak olursam bunu tercih ederim.

HelluS
25-07-2010, 12:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

TOSHİBA'dan daha iyi demişsiniz ama aralarındaki birbirine üstün basan yanlar var f/p olayına göre tabi ASUS fakat direk daha iyi diyemezsin. Dostum sen bu fiyata bu özellikleri veren TOSHİBA bulamazsın bence gerek yok görsellik olmasada ASUS iyiydir özellikleri ile seni alıp götürür buralardan. =)

noleafclover
25-07-2010, 13:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
311 mesaj

TOSHİBA'dan daha iyi demişsiniz ama aralarındaki birbirine üstün basan yanlar var f/p olayına göre tabi ASUS fakat direk daha iyi diyemezsin. Dostum sen bu fiyata bu özellikleri veren TOSHİBA bulamazsın bence gerek yok görsellik olmasada ASUS iyiydir özellikleri ile seni alıp götürür buralardan. =)

Mesela?Asus Dünya'nın en iyi anakart, ekran kartı,monitör vs vs üreticilerinden biridir ve bütün notebooklarını kendi üretir.Toshibanın ise notebook ile uzaktan yakından alakası yoktur fason olarak clevo ya ürettirir.Clevonun Casper ıda ürettiğini söylersem kafanda bir imaj oluşur herhalde.Toshiba gibi markaların avantajı şudur.Bazı markalar bazı ülkelere girdiğinde rakipleri çok altta olur ve bu yüzden bir imaj oluşur bu marka kaliteli diye.Ama sonra diğer o markadan daha kaliteli markalar girdiğinde bu imajı devam ettirmek için fiyatı yüksek tutarlar ki millet hala aaa bak pahalı olduğuna göre iyidir desin diye.(Örnek: Nokia) Mesela tr ye ilk giren kaliteli tv üreticisi sony dir ve istisnasız her türk insanının kafasında tv de en iyi marka sony dir düşüncesi vardır.Oysa uzaktan yakından bir alakası yoktur.Diğer tüm elektronik ürünlerinde olduğu gibi bazı modelleri iyidir bazı modelleri berbattır.Sonuçta bu markalar (Sony,Nokia,Toshiba) bunu bildikleri için 1000 liralık ürüne 2000 lira fiyat koyarlar ki ürünlerinde koyamadıkları farkı fiyatta oluştursunlar ve müşterinin gözünde ayrıcalıklı bir konumda dursunlar.Bu markaları (Bazı f/p oranı uygun modelleri dışında) satın almak isteyerek kazıklanmaktır.Bunlar müşterinin bu konudaki bilgisizliğinden faydalanıp(Adam tv alacak anlamıyor parası da var e sony iyidir deyip direk onu alıyor.Adam NB alacak parası var anlamıyor da bilgisayardan i3 GT220M bir Sony veya Toshibaya  2000 lirayı bayılıyor sonra "ama bu toshibaaa uçması lazım niye uçmuyooo???" diye ağlanıyor.) insanları kazıklıyorlar ve ahlaksızca bir ticaret yapıyorlarHa bu arada arkadaşım neymiş o toshiba nın bahsettiğin üstünlüğü ?Tasarım deme kardeşimde var bir a-500 hayatımda gördüğüm en kaba,hantal ve zevksiz tasarım tam köylü işi (Kardeşime iş yerinden verdiler Göz kırpma)</

Son Düzenleme: noleafclover ~ 25 Temmuz 2010 13:06
HelluS
25-07-2010, 13:13   |  #6  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Dostum dediklerine katılıyorum. Tasarım ve getirileri farklı ama o hale gelipte para verilmez bunu bende biliyorum. Getiri derken kendine ait yazılımlar vb. hoş geliyor bunlar (apple'den çaldılar bence bu tip ekstraları). Doğal olarak fiyat farkı buradan ve dediğin gibi insanların önceden bildiği eski marka olmalarından dolayı kendilerine güvenip fazla para çekiyorlar. (30 yıllık bir notebook üreticisi olduğunu bilmek donanım hakkında bilgisi olmayan kişiye doğal olarak güvenilir geliyor.) Neyse bu hamur çok su götürür. =)

turkey2008abc
25-07-2010, 13:24   |  #7  
Yıllanmış Üye
162 mesaj

Bana kalırsa Blueray ölü yatırım.Dvd lerin bile tarih olduğu bu zamanda gidip orjinal blueray film alırım.Ya da baoş blueray alıp kendim yazarım diyosan al. http://www.pcdepo.com/asp/produc ... -500GB-16W7P-HD5730 Bu laptop daha hem usb 3.0 var diski 500 gb.Usb daha iyi yatırımÇünkü ilerde usb 3.0 ürünler yaygınlaşıp ucuzluycak

devilll07_bjk
29-07-2010, 12:42   |  #8  
OP Yeni Üye
26 mesaj
Alıntı: turkey2008abc  
Bana kalırsa Blueray ölü yatırım.Dvd lerin bile tarih olduğu bu zamanda gidip orjinal blueray film alırım.Ya da baoş blueray alıp kendim yazarım diyosan al. http://www.pcdepo.com/asp/produc ... -500GB-16W7P-HD5730 Bu laptop daha hem usb 3.0 var diski 500 gb.Usb daha iyi yatırımÇünkü ilerde usb 3.0 ürünler yaygınlaşıp
bu bilgisayar hoşuma gitti özelliklerine göre fiyatıda makul geldi bana...

Atilla Sarıtaş
29-07-2010, 12:52   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Toshiba ve Lenovo iş amaçlı kullanımlar için daha yatkın.
Asus ve Samsung'da oyun için biraz daha iyi.
Casper ve Exper gibi markarlarda izlerinde yürümeye çalışan 2.sınıf markalar. 
Hepsini aynı kefeye koymayın.