notebook cıkışları

HPQ-User
29-05-2008, 21:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

timsah sormuş:
öncelikle iyi calışmalar diliyorum.hp5196 ea laptopum var.laptopumda olan cıkışların ne işe yaradığını bilmiyorum.bildiklerim sadece usb ve kulaklık mikrofon cıkışları.örnegin expansion port ne işe yarar?ya da şöyle söyliyeyim.bir lcd tv almak istiyorum.laptopumda tv ye bağlanabilecek cıkışlar var mı.s video veya dvi veya hdmi.dvi cıkış ne demek hic bilmiyorum.forumlarda muhakkak olmalı die yazmışlar.bu konularla ilgili yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
hp5196 ea.dizüstü.

İnternet Tarayıcı: Opera/9.27 (Windows NT 5.1; U; tr)

h.ozgur
30-05-2008, 00:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

expansion port HP bilgisayarlarda bulunan bir çoklayıcı aslında yada böyle tanımlayabiliriz.Extra bir genişleme bağlayıcısı ile klavye gibi mouse gibi parçaları pcne bağlayabilirsin. Bildiğim kadarıyla bu parça Türkiye'de yok yurt dışında da fiyatı 200 doların üstünde.
S-video çıkışı ile de alacağınız lcd tvye bağlantı yapabilirsiniz her hangi bir mağazadan s-video kablosu rahatlıkla edinebilirsiniz.
Hdmi'a gelince: HDMI (High Definition Multimedia Interface), dijital sinyalleri farklı kaynaklardan yüksek çözünürlüklü televizyonlara aktarmak için kullanılan bir kablo teknolojisi. HDMI’ın en büyük avantajı olarak sıkıştırılmamış ses ve videoyu tek bir kablo üzerinden göndererek yüksek kalitede görüntü ve ses kalitesi elde edilmesine yardımcı olmasıdır. Yani yine Hdtv özelliği sunan bir lcd ekrana uyumlu kabloyla bağlantı kurduğunuzda yüksek kaliteli görüntüler elde edebilirsiniz.

Son Düzenleme: h.ozgur ~ 30 Mayıs 2008 00:24