Notebook için harici CD-RW ya da Combo?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mehmettosun
14-10-2004, 17:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

Arkadaşlar selam.
Dell, P4 1,7 Ghz, USB 2,0 mevcut bir makina kullanıyorum. Harici CD-RW almam lazım. Phillips'in JackRabbit modeli çok fonksiyonel görünüyor, CD-RW, DVD ve MP3'ü var. (Şu an piyasada daha çok DVD-RW modeli var ama benim bulduğum bir alt modeli, fiyatı daha uygun yalnızca DVD-RW'ı yok) Fakat acaba bu combo cihaz CD yazmada problem çıkarır mı merak ediyorum.  Performansı hakkında bilgi gönderebilirseniz sevinirim. Forumdan incelediğim kadarıyla multi-fonksiyonel cihazlar her işi yapar ama vasat yapar sonucu çıkıyor ama acaba bu cihazı kullanan var mıdır içinizde. Diğer taraftan bu cihaz hakkındaki kanaatimiz olumsuz olursa sadece bir external CD-RW mı almalıyım? Karar veremedim, katkıda bulunanlara teşekkür ederim.

Recep Baltaş
14-10-2004, 17:58   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

bence süper bir cihaz sadece notebook için değil pc ye bağlamadan bile kullanabileceğin aynı zamanda bir dvd player o.

mehmettosun
14-10-2004, 22:11   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

Doğru, cihaz hakikaten çok çekici görünüyor ancak CHIP dergisinin donanım bölümünde yapılan incelemede cihazın kopya korumalı CD'leri kopyalayamadığı yazıyor. Bu ne demektir? Bu cihazla orjinal CD'ler mi kopyalanamaz anlamına geliyor? Piyasadaki diğer CD-RW'lar bunu yapabiliyor mu? Netice itibariyle kopya korumalı da olsa bir CD üzerindeki dosyaları tamamen bilgisayara aktarıp oradan CD'ye yazamaz mıyım?

Recep Baltaş
15-10-2004, 13:14   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Valla ben pek zannetmiyorum yazılımla halledilebilir.

webaytek
15-10-2004, 16:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
659 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
alıntı:
kopya korumalı CD'leri kopyalayamadığı yazıyor. Bu ne demektir? Bu cihazla orjinal CD'ler mi kopyalanamaz anlamına geliyor?
şu demektir bazı cdler ki bunların orjinal olması şart değil, çeşitli kopya korumaları kullanıyorlar, bunların birçoğunu programlar zaten sizin için kaldırıyor...
alıntı:
Netice itibariyle kopya korumalı da olsa bir CD üzerindeki dosyaları tamamen bilgisayara aktarıp oradan CD'ye yazamaz mıyım?

Kopya korumasının neyi koruduğu önemli - mesela bazısı sizin dediğiniz işi de yaptırmıyor - sanki cd çizikmiş veya hiç yazılmamış gibi davranıyor - cd'den dosya transfer etmenize izin vermiyor, bazısı ise siz sanki cdrom'a cd takmamışsınız gibi davranıyor

Olaya genel bakış ise şu : Zaten 1 güvenlik kopyası hariç yapılan kopyalamalar (orj. cd'ler için) yasadışı...