NOTEBOOK PCMCIA TV KARTI ??

alptuq
07-09-2007, 12:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

SLM!
acer 5100-5840 notebookum var ve pcmcia tv kartı almak istiyorum ama ben bu tv kartlarını sadece araştırırken ( o da daha yeni) gördüm yani sadece okuduğum bilgiler var..kafama takılanlar;
--bunların hepsinin anteni mi var yoksa antensiz çalışıolar mı?
--tv kaydı yapanlar var divx kalitesinde falan diyor.hakikaten bu kadar kaliteli kayıt yapıyor mu?kayıt süresi ne kadar?
--pcmcia kart yuvasının yanında herhangi bir sistem gerkesinimi var mı?
--kullanılabilirlikleri nedir?tavsiye eder misiniz?
bunun dışında tavsiye edeceğiniz bir notebook tv kartı var mı özellikleriyle birlikte tavsiye edr misiniz?
teşekkurler...

Borga-x
07-09-2007, 12:47   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Öncelikle antenı dahıl olanlar var (DVB yayınları ıcın gelen 15Cm uzunlugunda bır anten) onun dısında normal tv antenlerının bağlandıgı kartlarda var kı bunların hepsı dıyebılırız normal analog anten gırısıne sahıptır.

Tv'den kaydettıgın dosyayı Dıvx yapması guzel ama görüntü kalıtesı normal bır tv'nın görüntü kalıtesı kadardır. Yanı 640x480 çözünürlüğü izlenebilir kabul edıyorsan (ki bu VCD formatıdır aynı zamanda)sorun yok.Dıvx dedıgınde sen goruntunun cam gıbı gelecegıne ınanıyorsan yanılırsın (DVD kalitesinden bahsedıyorum) Dıvx bır sıkıştırma yontemıdır.bu yuzden elındekı goruntu parazıtlı veya ufak görüntülü(320x240) hıc farketmez. Sadece format değişikliği olur hepsı bu.Kayıt suresı senın işlemci hızın ve HDD kapasıten kadardır.Bunu açıklayayım dedım..

Hıcbır sıstem gereksımı yoktur sadece laptop olması yeterlidir. Kayıt esnasında sıstemının zorlanmasını ıstemıyorsan daha ust işlemcili bir laptop kullanmak tabıkı daha ıyıdır.

Kullanılabılırler tabı hele bırde DVB yayınları Turkiye'de yaygınlaşsın bak o zaman sen gor. DVB yayının özelliği (karasal yayında denır) Nereye gıdersen gıt(Van artvın kutahya) aynı frekanstan aynı görüntünün DVD kalitesinde izlenmesi olanagıdır. Tabı bu tıp yayınlarda kayıt yapmak çok daha mantıklıdır cunku goruntu DVD kalitesinde olacaktır. Su anda KanalD ve TRT DVB test yayını yapan ıkı kanaldır.

Tavsıye edebılecegım TV kartlarını Avermedia veya Pinnacle markalarıdır.





Son Düzenleme: Borga-x ~ 07 Eylül 2007 12:47
alptuq
12-09-2007, 16:20   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

cok faydalı bilgiler oldu teşkkurler.elinize saglık..