Notebook Seçerken Dikkat!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
omkkio
05-06-2005, 13:46   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2005

arkadaşlar hemen hepimiz notebook veya başka bişey alacağımızda ilk önce enine boyuna içine dışına falan bakarız. hangi işlemcisi var kaç ram var bunların hepsini kaça veriyolar önemli bir kriter.

ama atladığımız ya da farkında olmadığımız iki konu daha var. birincisi toplam kjalite, ikincisi servis ve destek.

toplam kalite olayını biraz açayım. diyelim iki tane notebook var ikiside aynı özellikte. birebir aynı. biri 1000 dolar diğeri 1200 dolar. tabi napıyoruz hemen gidip 1000 doları alıyoruz ve yanılıyoruz. olay işlemcide bellekte bitmiyo detaylarda bitiyo. 15 lcd var diyo ama nasıl bir lcd notebook alırken lcd panelin çözünürlüğünden başka detay veren varmı? yok!! pil diyo ama nassı pil?? diye konuyu uzatmayacam. başımda geçen bir olayı anlatıp toplayacağım.

süper bir fiyata çok iyi özellikli bir notebook aldık bi tanıdığa. ben ailenin bilg. bilen çocuğu ya! topladımm bütün konfigürasyonları fiyatları koydum masanın üstüne dedim bu: AİDATA. neyse gittik aldık peşin para 1500$. bi heves geldik eve açtık baktık süper görünüyo herşey yerli yerinde. TAA ki internete bağlanmayı deneyinceye kadar. telefon kablosunu taktık ama tık yok. uğraşmalar sonuç vermeyince teknik servise gittik. bi baktılar kablonun takıldığı yerdeki pinlerin biri eğik yada kırık ööle bişe. dedim düzeltin dediler 80$ sebep dedim kullanıcı hatası dediler. aldığım gibi çıktım ordan gittim doğru kadıköye. bir penseyle düzelttiler maliyet 5 milyon gönlümden koptuda verdim para istemediler halbuki. ve dediler ki: ucuz olsun diye adamlar neredeyse kağıttan yapacaklar herşeyi.

uzun lafın kısası şunu anladım ki birkaç kazıkçı dışında eğer bir ürünün fiyatı fazlaysa inanın onu hak ediyordur üstüne fazlada yorum yapmaya gerek yok.Göz kırpma

lazrailefsanesi
05-06-2005, 14:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Ey güzel Allahım ne günlere kaldık.Aslında servisteki elemanlara da kızamıyom pek sonucta pense ile laptop!a daldıklarını müdürleri görse eyi fırca kayar :) Türkiyede sadece bilgisayar degil tofas servise gidende bilir servis anlayısı arıza nedir? cd-rom okumuyo,sokun yenisini takın parasınıda alın.(Konya tofas bayinde basıma gelen olay,benzin gostergesi tam gostermiyor,abi önpaneli kople degistirelim;kalifor dugmesi bozuldu,abi önpaneli kople degistirelim)
Artık bilgisayar alırken arkadaslar dikkat etmeniz gereken tek bir husus var.Müdürü söyle bastan asagı bi süzün.Sonra kendinize sorun;Ben bu adamı dovebilir miyim?Sonra teknik servisi görmek istediginizi soyleyin aynı soruyu bir daha sorun;ben bu servistekileri dovebilir miyim? Cevabınız hala evet ise gönül rahatlıyla bilgisayarı alabilirsiniz Dil çıkarıyor
Saka bi yana tüketici haklarını iyi bilmek lazım,ve bilgisayari götürmeden önce tüketici hakları derneginden basımıza gelebilcekler ve ortaya cıkarabilcekleri engeller konusunda bilgi almak lazım.Böylece haklarımızı bilerek gittigimizde servis kapsamında degil dediginde iyice onu köseye sıkıstırabiliriz.Olmadı usteki secenege geri doneriz Gülümseme

aslancimbomum
06-06-2005, 10:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
287 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

arayan belasını da mevlasını da bulur.
markaya bağlı kalmayın sakın.
notebook alırken chipset'ini de sorun.
şu an alacak arkadaşların sonoma platformuna veya benim gibi "İNTEL ÖLDÜ, AMD ÇOK YAŞA" diyenlerden iseniz amd nf3-ultra chipsetli dizüstü bilgisayarlardan alabilirsiniz.
ben amd turion mt34 işlemcili bir dizüstü almayı düşünüyorum.
mt serisisinden sakın şaşmayın.