notebook tavsiyesi

engingeorge
19-11-2010, 22:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

herkese merhabalar
Bu aralar laptop almayı düşünüyorum.Biraz araştırma yaptım linkteki laptopu gördüm.
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-T...ry=_NOTEBOOK63

Bu ürünle ilgili yorumlarınız nelerdir? toshiba kaliteli bir markamıdır? çok ısınma sorunu çıkartır mı ? linkte yazan fiyat uygun mu? ya da bunun dışındaki tavsiyeleriniz nrlerdir?
bütçe olarak 1500 tl yi geçmesini istemiyorum.yorumlar için şimdiden teşekkürler (bilen arkadaşlar varsa linkteki ürün 64 bit mi 32 bitmi benim tercihim 32 bittir bu arada )
not marka tercihim var .önerileriniz olursa 1-asus 2- toshiba 3-dell 

engingeorge
22-11-2010, 01:56   |  #2  
OP Taze Üye
16 mesaj

bir yorum yapın arkadaşlar

furkanbitmez
23-11-2010, 03:10   |  #3  
Taze Üye
9 mesaj

Ne içi kullanıcaksın oyunmu programmı sörfmü vs. vs.

bosluk
23-11-2010, 11:53   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Dizüstü ne alayım demek, aslında tamamen sınırsız bütçeye sahip olanlar için uygun bir sorudur. Bütçe sınırınız belli ise yapmanız gereken araştırma şöyle olmalı.

En büyük sitelerden birine bakacaksınız, bu hepsiburada olur, vatan olur, hizlial olur, vs.. Sonra Dizüstünde olmazsa olmaz dediğiniz şeyleri tıklayacaksınız sol taraftan; bu da atıyorum özel olarak 17 ekran istersiniz, aklınızda özel bir sabit sürücü boyutu vardır ya da belli bir kiloyu geçmesin istiyorsunuzdur dizüstü, vs.. Ardından karşınıza epey bir sonuç gelecek. O listeden, bütçenize en yakın 2-3 modeli açacaksınız ve elinize kağıdı kalemi alıp modellerin şu özelliklerini yazacaksınız :

İşlemcisi ne :
Hafıza boyutu kaç :
Ekran kartı ne :
Sabit sürücüsü kaç :
Ekran boyutu ne, pili ne kadar gidiyor ya da harici ek özellikleri varsa neler :

Bunları yazdıktan sonra birkaç siteden ya da direkt olarak google'dan bu özellikleri arayacaksınız. Farklı farklı 6-7 siteye de bakıp birbirleriyle karşılaştırdığınızda, zaten hiçbir forum ya da kişiye danışmanıza gerek kalmadan kendiniz, %100 emin olarak alışverişinizi tamamlayabileceksiniz efendim. Bu işlem 1 günden fazla zamanınızı almayacaktır. Ek olarak Toshiba, HP, Asus, Dell vb.. bunların arasındaki tek fark dış kasaları ve teknik servis destekleridir (isimsiz ve güncellenmeyen bioslara sahip Casper tarzındaki markaları hariç tutuyorum tabi). Yoksa Toshiba'nın kullandığı işlemci de aynı, ekran kartı da aynı, hafıza modülü de aynı. Ek olarak 32/64 bit olayını yanlış biliyorsunuz, şu anki güncel işlemcilerin tümünün 64 bit destekleri zaten var. Bu işlemciler ile 32/64 bitlik işletim sistemi kullanmak sizin tercihiniz.

Son bir hatırlatma, kendinizi eğer bütçeniz de sınırlı ise asla tek bir site ile sınırlandırmayın. Özellik olarak arama yapın, bulduktan sonra model olarak arama yapın. En uygun nereden buluyorsanız oradan satın alın; şu anki baktığınız teknosa - eğer modele özel bir indirimleri yoksa - internetteki en fahiş fiyatlı yerlerin başında geliyor. Buna önemle dikkat...