i5 2450 2.50 ghz, 6gb ram, gt630m 2gb ekran kartım var. crysis 2yi en yüksek çözünürlükte açtığımda laptop prizde değilken oyun kasıyor. ama prize taktığımda yeterli güç sağlandıığndan kasma olmuyor. bu olay normal mi sizce ? oyun oynarken yeterli güç için prizde takılı kalması normal mi yoksa prizde değilken de oynayabilir miyim ? yani hep böyle mi olacak bu iş ?
notebookda oyun oynarken prize takmak
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj
Şöyle bir durum var ekran kartları genellikle bilgisayarın en fazla enerji harcayan donanımıdır ve prizden güç vermezsen laptop kısa sürede bataryası bitmesin diye işlemciye entegre olan grafik işlemciyi kullanır ve bu da oyunlar için çok yetersiz kalır. Eğer harici ekran kartını priz takılı değilken kullanmaya zorlamak gibi bir şansın varsa o oyunu oynarken normalde batarya ne kadar süre gidiyorsa onda biri kadar sürede gider.
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
158 mesaj
süreleri biliyorum da prize takılı değilken oyunun kasması normal mi ? laptop kullanıcıları böyle mi yapıyorlar ?
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
158 mesaj
yani benim laptopda sorun yok herkeste mi kasma olayı oluyor öyle mi :D tamam rahatladım :D not: soğutucusuz kullanıyorum