"NTLDR" eksik format atamıyorum

carloska
26-03-2009, 17:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj

mrb arkadaşlar...

dün gece maxblast 4 le 160 gb samsung ide hhd yi formatladım.. forumda yazılanlara göre format bittikten sonra ctrl+alt+del yapıp xp cd sini takıp kurabilecektim ama olmadı... açılıştacd yi görmedi..tekrar maxblast 4 cd sini takıp bi yelerden bişiler kurduktan sonra tekrar xp cd nini takıp yenide başlattığımda NTLDR eksik yeniden başlatın diyor.... neyse başka bi cd denim dedim bu sefer cd den ön yükleme için bi tuşa basın yazısı çıktı ama bi süre beklersem tekrar o yazı çıkıyor... bende o yazı gelmeden hemen enter a bsaıp kurulumu başlattım ama bu seferde belli yerlerde donup kalıyor... daha çok ntfs ile biçimlendirirken %100 de donup kalıyor reset yapıyorum yine aynı yerde donup kalıyor... bu sorundan nasıl kurtulabilirim.. elimde sp1, sp2 ve sp3 lü xp cdleri var hepsinde sorun verdi..

Son Düzenleme: carloska ~ 26 Mart 2009 22:01
zxsel
26-03-2009, 17:38   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

bana kalırsa raıd denetlıyıcılerını kapat bıos ayarlarından duzelır  raıd surucusu ısteyebılır pc  vısta yuklerkende bu sorun oluyomu ona bak bende bır ara butıp hata vermıstı  bende  bıostan raıd denetlıyıclerını kapatıp denedım bı r seferındede bı arakdasa format atarken once vısta yukledım ondan sonra xp ye cevırmek zorunda kaldım boyle garıp bı cozum le buldum yolu....

sonycom
26-03-2009, 17:38   |  #3  
Yeni Üye
29 mesaj

Kardesim bir kere ntldr dosyası bir sistem dosyasıdır.
O dosya olmayınca ntldr eksik diye bir uyarı verir ve windows açılmaz.
Bu dosya xp cdsinin içerisinde vardır.kopyala ya da sistemini güvenli modda calıstır.cdyi tak intten indir bir yerden bul dosyayı ve c: nin içine at. yeniden başlat dosyayı dogru yere attıysan sistem düzgün çalışır.
-
Donup kalma olayında ise formatlama ekranında c: d: (eger yedeğin yoksa) güzelce biçimlendir.sonra yeniden c d olarak bölümlendir.böyle bi kurmayı dene olmassa cdyi değiştir yine aynı şey olursa hdd sorun olabilir.

carloska
26-03-2009, 20:13   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj

biçimlendirme ekranında yazanları aynen yazıyorum belki bi faydası olur..

156626 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR] üzerinde

C: Birim1 [bilinmiyor]         152625 <152625 MB boş>

bu ekranda takılıp kalıyor... cd de sorun yok çünkü aynı cd ile format atmıştım... maxblastla alakalı bi sorun olmalı ama nasıl düzeltcem bilmiyorum..

Son Düzenleme: carloska ~ 26 Mart 2009 20:36
Burgut
27-03-2009, 11:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
237 mesaj

Formatı önce kurtarma konsoluna geçip format c: yazarak at. Sonra normalen xp cd sini takıp ilerle. Menüler geldiğinde "biçimlendir, bölümü sil" gibi 3-4 seçenek çıkacak. Bölümü sil "D" diyerek o bölümü sil ve tekrar biçimlendir (bölüm oluştur). Tekrar biçimlendireceğin bölüm, evvelden windowsun yüklü olduğu partisyon olacak tabi ki.. Büyük ihtimalle sorunun çözülecek. Benim başıma da çok geldi ve bu şekilde çözebildim. Kolay gelsin.

Son Düzenleme: Burgut ~ 27 Mart 2009 11:55
hakko879
27-03-2009, 12:29   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

KESİN ÇÖZÜM!!!!!!!!!!
Arkadaşım öncelikle disket sürücün olması lazım. başka bilgisayarda Disketin içine ntldr, boot.ini, ntdetect.com bunları disketin içine kopyala. bunlar nerde diyeceksin öncelikle klasörlerden görünüm gizli dosyaları göster işaretle. Bilgisayarıma gir c ye tıkla görürsün. daha sonra ms-dos a gir ve dediklerimi tek tek yap
ATTRIB -s
ATTRIB -h
ATTRIB -r
yaptıktan sonra disketi kendi bilgisayarına  tak yeniden başlat
windows açılacaktır.

Burgut
27-03-2009, 13:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
237 mesaj

Adam bilgisayarını açamıyor arkadaş.. Sistem açılışında NTLDR sorunu veriyor. O zaman windows cdsini takıp girebiliyorsa kurtarma konsoluna girecek. Girebiliyorsa diyorum, bazen koymadığınız halde sistem yönetici parolası istiyor, o noktada s..yorsunuz.. :)

kays
27-03-2009, 15:25   |  #8  
Yıllanmış Üye
348 mesaj

arkadaşım sen önce hdd iyi bir şekilde biçimlerdir  c d dahil sonra  bir de bu şekilde dene eğer bu şekilde de tekrar donma yaparsa işlemciyi ve ramleri kontrolet eğer bir elinde yedek ram falan varsa bir dene işlemciye termal macun sür hiç bir şekilde sornun kalmayacaktır bu kontrölleri yap bir de kullağını hdd olsun aşırı ses çıkarıyorsa hdd bir sorun var demektir elinde başka hdd varsa onu da bir denemeni tafsiye ederim eğer halletti isen bize bir cavap ve nasıl hallettiğini de yazarsan sevnirim

Burgut
27-03-2009, 17:40   |  #9  
Yıllanmış Üye
237 mesaj

NTLDR Eksik

Yeniden Başlat Ctrl+Alt+Del

Bu duruma sebep olan muhtemel durumlar şunlar olabilir:

Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bios'tan başlangıç durumu kontrol edilmelidir.

Ayrıca;

xp cdsını tak cd destekle baslat format atar gıbı yanı. ılk geldıgı ekranda kurtarma konsolu dıye bısı var orda '' R'' ye bas 1 enter yap sora tekrar enter yap komut satırına dusceksın oraya chkdsk /p yaz ve entere bas tarasın sora exit yaz

Ayrıca;

yapacagin islem cok basit endiselenmene gerek yok. XP cdsinden kurtarma konsolunu calistir ve asagidaki komutlari sirasiyla yaz.

copy ntldr c:
copy ntdetect.com c:
exit

NOOOOOOOOTTTT:

Her aynı anda birden fazla harddisk bağlı ise veya aynı harddiskte birden fazla işletim sistemi mevcut ise bu hatayı verebilir. Boot esnasında ortaya çıkan bir arıza neden olabilir. İşletim sistemini açamazsın. Öncelikle bir CHKDSK /f /r yapmakta da fayda olabilir.

Gerisi size kalmış..
NTLDR ve/veya NTDETECT.COM dosyaları zarar görmüş olabilir.
boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir.
Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilir.
Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios'a bakılmalı.
Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir.
İşletim sisteminiz bozulmuş olabilir (Win XP veya Win 2000)
IDE kablosunda problem olabilir.
NTLDR veya NTDETECT.COM dosyasının bozulması durumunda (işletim sistemi olarak Win XP) yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım:

Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin
Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin
Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin
Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R)
Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin
administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın.
Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise
          copy e:\i386\ntldr c:\                                                      (entera bas)
          copy e:\i386\ntdetect.com c:\                                       (entera bas)

8. Yukarıdaki komutları sırasıyla yazarak çalıştırdğınızda 2 tane dosyanın C'ye kopyalandığını göreceksiniz.

9. Cd'yi cd-Rom'dan çıkarın ve sistemi yeniden başlatın.

Windows'unuzun geri geldiğini göreceksiniz.

carloska
28-03-2009, 23:03   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj

arkadaşlar hepinize tşk kendim hallettim sorunu...

sorun biraz karışık ama kısaca maxblast 4 ke formatladıktan sonra yeniden kurmak istediğimde cd yi görmedi çünkü cd de sorun varmış bende maxblast yüzünden olduğunu düşünerek maxblast cd sini tekrar takıp bi yerlerden bişiler yükledikten sonra yeniden başlattığımda "NTLDR" hatası vermişti.. halbuki ilk başta sağlam cd yi taksam format başlicaktı ama yine olmicaktı çünkü asıl sorun hdd arkasındaki jumper daymış.. yeniden maxblatla 6 saat süren formar sonucunca hdd nin arkasındaki jumper ı çıkarıp sağlam xp cd si takınca sorunsuz bi şekilde kurdum xp yi.. herkese yardımları için tşk..

Süleyman.
28-03-2009, 23:06   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Geçmiş olsun. Zor olmuş ama; Zor olan iyi olandır, demiş Eflatun.:)

carloska
29-03-2009, 01:01   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj

yanlız arkadaşlar şimdide arkadaşım aradı pc açılırken NTLDR eksin ctrl+alt+del yeniden başlatın diye uyarı veriyormuş... sanırım tek çare xp cd sinden dosyayı kopyalamak..