80 gb samsung kullanıyorum.birincisini ''invalid partition table ''dedi ne yap et yapamadım onu.servise götürdüm binbir türlü gayret le yeni hdd geldi(önceki bozukmuş)bu yeniyi de samsung sitesinden çektiğim bir boot programı ile kullanıp windows kurdum.ama gelin görün ki artık onun da eseri yok.şimdi de ''ntldr is missing''hatası veriyor ve kuramıyorum windowsu.ne yapmam gerek.acaba geröekten hdd de mi sorun var ende mı.20 lik maxtor la bu sorunları yaşamıyorum...
ntldr is missing
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ntldr ve ntdetect.com dosyalarını windows cd'inden ana sizinine kopyala bakalım sorun çözülecek mi? mesela cd sürücün d olsun
copy d:\i386\ntldr c:
copy d:\i386\ntdetect.com c:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ntldr+is+missing
Dostum sanırım bu site senin sorununu halleder bu hatayı düzeltmeyi gayet güzel anlatmış
windowsu kurmayı başardım ama hala 80 ,32 olarak gözüküyor.hal bu ki hep 80 olarak görürdum.acaba file system mi bozuldu.bunu nasıl yapabilirim ki tam 80 görsün?
Geliba HDD'nin jumperi ile oynamışsın....Jumperlerın birnde Limit capacity to 32 gb diye bir seçenek var.Eğer onu ayarlarsan 32 gb görünür...Jumperlerı tekrar kontrol et ve sadece master pininin takılı olduğundan emin ol...
jumper doğru yerdeydi.sorun onda değildi.ama burda konuyu açtığıma çok mutluyum çünkü sayenizde hdd lerde jumperlerle ilgili bi çok şey öğrendim(öncelikle sizden ve sonra da araştırdıklarım..).hepinizden teşekkür ederim.sorun hdd nin system dosyasındaydı.onu disk manager programı ile(dos muhitinde)yaptım...