Numara taşıma uygulaması ile geçen 2 yıl!

CHIP Online
29-11-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

2 yıl önce başlayan numara taşıma uygulaması Türkiye'de ne kadar ilgi gördü, kaç numara taşındı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/numa ... en-2-yil_23780.html

Resimlerle: 40 yepyeni cep telefonu!

Üzerinde yıllar süren tartışmalar yaşandıktan sonra, numara taşıma sistemi, 2 yıl önce hayatımıza girmeyi başarmıştı. Cep telefonu numarası değiştirmeden operatör değiştirmeyi mümkün kılan sistem, 2008'in 9 Kasım'ında başladı.

İşte bu 2 yıl içerisinde, nuömara taşıma sisteminin gördüğü ilgi gerçekten etkileyici. Şu ana kadar 22 milyon numaranın bir operatörden diğerine taşındığı açıklandı. Bu da, günlük yaklaşık 30 bin numaranın operatörler arasında geçiş yapması anlamına geliyor.

Şu anda Türkiye'de, yaklaşık 65 milyon adet mobil numara bulunduğu tahmin ediliyor. Bu rakam göz önünde bulundurulduğunda, tüm abonelerin yüzde 35 gibi bir kısmının numarasını taşıdığı ortaya çıkıyor.

Görünen o ki, bazı operatörler tarafından uzun zaman boyunca karşı çıkılan numara taşıma uygulaması, aslında Türk cep telefonu kullanıcılarının merakla beklediği bir hizmetmiş. Tüm bu rakamlar, bizi bu sonuçtan başka bir sonuca götürmüyor...

Tüm konu: Numara taşıma uygulaması ile geçen 2 yıl!

Resimlerle: 40 yepyeni cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Numaranızı hiç başka bir operatöre taşıdınız mı?

Fattur
29-11-2010, 21:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Başka bir operatöre geçip oradan geri dönünce aldığınız bedava dakikaların haddi hesabı yok xd

uGuR.uK
29-11-2010, 23:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

hangi operatörden hangilerine daha çok geçiş ve geri dönüş yapıldığıda söylenseymiş daha güzel olurmuş :))

mozza123
23-02-2011, 12:45   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Ben numaramı Avea'dan Turkcell'e taşıdım. Avea hattımda kalan 6 liralık bakiyeyi nasıl Turkcell hesabıma aktarabilirim? Ya da bir banka hesabına? Avea'da 1 kuruş param kalsın istemiyorum.