Numara taşınabilirliği çok yakında başlıyor!

CHIP Online
22-09-2008, 18:10   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Numara taşınabilirliği sistemi, 9 Kasım tarihinden itibaren hayatımıza giriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Numa ... -basliyor_8779.html

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, abonelerin aktarım gerçekleşene kadar telefonlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Operatör değişikliği yapan aboneyi arayanlar, bir uyarı tonu ile bilgilendirilecek. Numara taşıma işleminden ücret alıp almamaksa, GSM şirketlerinin inisiyatifinde olacak. Bir operatöre borcunu ödemeden diğerine geçmek isteyenler için firmaların bir centilmenlik anlaşması yapması planlanıyor.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, şu bilgileri verdi:

"GSM operatörleri kimlik doğrulama işlemlerini yüzde 99 oranında tamamladı. Numara taşımak isteyen abonelerin kimlik bilgilerinin doğrulanması gerekiyor. Numaranın sahibi konusunda bir doğrulama olmazsa kötü niyetli kişiler başkasının numarasını taşıyabilir. Numara taşıma işlemini bizzat numara sahibi yapabilecek. Başkasının adına kayıtlı olan bir numarayı bir başkası kullanıyor olsa bile taşıma işlemi yaptıramayacak."

Abonelerin başvuru yapmasının ardından alıcı operatörün başvuruyu 2 gün içinde inceleyeceğini ve ardından merkezi sistemde 2 gün sürecek bir inceleme yapılacağını vurgulayan Acarer, verici operatörün incelemesinin de iki gün süreceğini ifade etti.

Tüm konu: Numara taşınabilirliği çok yakında başlıyor!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Numara taşınabilirliği beklenen ilgiyi görecek mi?

Fattur
22-09-2008, 21:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Sanmıyorum

4mtsahin4
22-09-2008, 23:57   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

uğraşılmaz yahu.

gulenmoryel
15-10-2008, 11:43   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Çok faydalı bir uygulama olacak. Operatörler artacak rekabet ortamında hem daha avantajlı fiyat tarifeleri sunacak hem de hizmet kalitelerini artırmaya çalışacak.
Uğraştıracak bir süreç de olmayacak. Abone numarasını taşımak istediği operatörün bayisine gidecek ve talepte bulunacak, gerisini operatör halledecek.
Avea, bayilerinden başvuruları almaya başlamış. Numarasını aveaya taşımak isteyenler herhangi bir avea bayisine gidip talepte bulunabiliyor. 9 Kasım'da da Avea gerekli süreci başlatıyor.