Arkadaşlar merhaba,
Önümüzdeki ay yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Ama ortalık kıyamet gibi numpadli laptop dolu. Numpadsiz klavye istememin birkaç sebebi var.
- Yazılımcı olduğum için bana çok kullanışsız geliyor, page up/down ve home/end tuşları bakmadan ulaşamıyacağım bir yerde.
- Üreticiler numpad koymak için tuşları çok küçültüyor. Çok kullanışsız.
- Numpadsiz klavyelerde tuşları insan parmağı için yeterince iri olduğundan dolayı kullanım çok basitleşiyor.
- Mouse pad! Numpadli klavyelerde mouse pad'ler anlamsız bir şekilde sola kaydırılmış ve yazı yazarken avucum altına denk gelerek mouse saçma sapan yerlere tıklıyor.
- Numpadsiz klavyelerde mouse pad ortada, ayağa dolanmıyor.
Bu sebeplerden ötürü piyasada numpadsiz laptop arıyorum fakat filtreleme parametrelerinde böyle bir özellik olmadığı için bulmakta çok zorluk çekiyorum. Aslında gözüme kestirdiğim bir laptop var ama hiçbir yerde satılmıyor! Dell Inspiron 7520 S61W81C laptopudur kendileri. Güvenilir siteler ve mağazalarda bu laptopu bulmak mümkün değil. Bir mağaza personeli artık bu laptopların getirilmediğini söylemişti. Dünya başıma yıkıldı!
Dell'in başka modelleri var numpadsiz olan fakat onlarda da Windows 8 işletim sistemi yok. Orjinal bir W8 işletim sistemine sahip olmak istiyorum.
Ben de seçeneklere yönelirsem hiç değilse diğer laptopları kaçırmam düşüncesindeyim. Eğer bildiğiniz donanım özellikleri en az Intel Core i7 ve 8GB RAM olan bir laptop varsa lütfen söyleyin hemen incelemeye alayım. Ama lütfen HP veya Casper laptoplar tavsiye etmeyin.
Gözümle görmeden ve test etmeden almak istemiyorum.
Teşekkürler.