Birkaç gündür eski ekran kartım yüzünden Windows 7 ile cebelleşiyorum. Malumunuz GeFroce FX 5200 çok eski. Ancak kullanılabiliyor. Windows Update ile gelen 96.85 sürücüsü sorun çıkarıyor bende. Bilgisayar ara ara donuyor ve özellikle Chess Titans gibi ekran kartını zorlayan uygulamalarda da kesin donuyor.
Uzun sürücü aramalarımda Aero'yu çalıştırabilen WHQL imzalı sürücü bulamadım. Bugün 97.34 numaralı sürücüyü buldum ve Aero'yu çalıştırıyor. Üstelik 96.85'te nedense sahip olmadığım Nvidia Kontrol Paneli de geldi bu 97.34 ile.
Fakat Chess Titans'ta donma olayı hala gerçekleşiyor. Rastgele zamanlarda donma olayını henüz tecrübe edecek kadar uzun süredir kullanmıyorum bu sürücüyü. Belki yine olur. Ama hazır elimin altında Nvidia Kontrol paneli varken, bunun ayarlarını yapmak istiyorum.
3D Draw ve diğer Nvidia Kontrol Panel ayarlarını nasıl yapmalıyım ki ekran kartı en düşük kalitede çalışsın bilgisayar donma yaşamasın? 3D ayarlarından Performans'ı seçtim fakat yine de donuyor. Varsayılan ayarlar penceresinde doku özellikleri, kenar yumuşatma falan var. Buradaki ayarları nasıl yapayım ki sorunum çözülsün?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.