Nvidia'dan yeni Dawn demosu

CHIP Online
25-07-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nvidia'nın 2002'de hazırladığı demo, yeni grafik canavarları ile bakın nasıl bir şahesere dönüştü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nvi ... n-demosu_34966.html

Nvidia, yaklaşık 10 sene önce grafik kartlarının gücünü göstermek üzere yayınladığı demo Dawn'ı yenileyerek tekrar &lt;span style="text-decoration: underline;">indirmeye sundu</span>. Demo, şirketin süper hızlı GTX 690 ekran kartı için geliştirilmiş olsa da GTX 670 ve 680'de de bazı özellikleri dışında çalışıyor. Bu ekran kartlarına sahip değilseniz üzülmeyin, demoyu videomuzda da izleyebilirsiniz.


A New Dawn, 10 yıl önceki demoya göre tabi ki büyük bir gelişme kaydetmiş. Demonun 2002 sürümünün karakteri büyük bir küp haritası içerisinde yer alırken, A New Dawn'da demo tamamen 3 boyutlu bir yağmur haritası içerisinde geçiyor. Nvidia, Dawn'ın ortamını gösterirken 4 milyonun üzerinde üçgene ulaşılabildiğini söylüyor.


Yeni Dawn'daki karakterin kafasındaki saç miktarının 40.000 olduğu söyleniyor. 10 sene önceki karakter ise 1.700 saç teli ile yenisinin yanında adeta kel kalıyor. A New Dawn'daki yeni grafik özellikleri arasında ortam tabanlı aydınlatma, yerel dinamik ışıklar, perspektif gölge haritaları, alan derinliği işleme, FXAA antialiasing ve fazlası var.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Nvidia'nın yeni grafik şahaseri A New Dawn'ı videomuzda izleyebilirsiniz!</span>

Tüm Konu: Nvidia'dan yeni Dawn demosu

Kaynak: www.chip.com.tr