Nvidia Ekran Kartı Sorunu (Driver Mavi Ekran)

anil.ilhan
25-02-2012, 13:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Öncelikle biraz baştan alayım kullandığım dizüstü optimus teknolojisine sahip yani anakartın (intel'in) üzerinde bütünleşik bir ekran kartı daha var bazı oyunlarda sadece entegre grafik kartıyla açması oyunlardaki perfosmansmı düşürüyordu ki Nvidia Inspector adında bir program kullanıyordum bunu neden anlatıyorum çünkü problemler bundan sonra başladı (etkisi var mı yok mu halen bilmiyor olsam da) sonrasında Nvidia'nın yeni bir driverı çıkmıştı ki ben onu yüklemeye çalıştığımda,
Böyle bir hatayla karşılaştım ki gördüğünüz üzere yeni çıkan driverda da benzer sorunu yaşıyorum.Buraya kadar her şey tamam grafik sürücün yüklenmiş işte diyebilirsiniz.Fakat sürekli mavi ekran hatası (nvlddmkm.sys) alıyorum internette uzun uzun araştırmalar yaptım bu konuyla ilgili.Sürücünün driverını tam olarak silebilmek için Driver Sweeper programını kullandım,sorun çözülmedi.Benzer şekilde Driver Cleaner Pro'yu denedim onunla da istediğimi elde edemedim.Sonuç olarak sizlere sorum bunun bir çözümü var mıdır varsa nedir? veyahut ekran kartımda donanımsal bir problem mi vardır?.İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.İyi günler
Dizüstünün özellikleri:
                                                        PACKARD BELL
                                                 TS11 CORE İ7 2630Qm

Microsoft Windows 7 Home Premium 6.1.7601

anakart:
      CPU Türü                                          4x , 2000 MHz (12 x 167)
      Anakart Adı                                       Packard Bell SJV50_HR
      Anakart Çipseti                                   Bilinmiyor
      Sistem Belleği                                    8043 MB
      BIOS Türü                                         Insyde (01/13/11)

görüntü birimi:
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics Family  (3987384 KB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics Family  (3987384 KB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            NVIDIA GeForce GT 540M  (2048 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            NVIDIA GeForce GT 540M  (2048 MB)

Son Düzenleme: anil.ilhan ~ 25 Şubat 2012 13:57
Banned
25-02-2012, 20:26   |  #2  
Banlandı
108 mesaj

Bilgisayarınızdaki virüsler etki edebilir.
Bir antivirüs yazılımı kurmanızı öneririm. (AVG 2012 Free iyidir.)

anil.ilhan
25-02-2012, 21:01   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Antivirüs programı kullanıyorum aslında bunun yanında AVG de denebilir elbette şunu belirtmem gerekiyor sanırım bilimum antivirüs,spyware,... programlarını kullandım öncesinde (bildiğim kadarıyla tabiki).