slm arkadaşlar benim ekran kartım NVIDIA Ge Force 6200 turbo cache (tm) 256 mb ......sizce nasıl güzel bir ekran kartımı....
NVIDIA Ge Force 6200 turbo cache (tm)
Turbo cache ler pek işe yaramaz.
TC: Turbo Cache anlamına gelen bu özellik ATI deki HM’nin aynısıdır. Paylaşımlı bellek kullanan kartları işaret eder.
XT: ATI cephesinin aksine özelliği kısıtlanmış fiyatı daha uygun hale gelmiş kartlarda kullanılan bir uzantıdır.
LE: Light Edition da hafif sürüm anlamındadır.
GS: Nvidia kartlarda aynı aile içerisinde özelliği yükseltgenmiş modellerde kullanılmaktadır.
GT: GS den daha fazla yükseltgenmeyi ifade eder. Performanslı kartların aldığı bir ektir.
GTX: Nvidia’nın en yüksek performans veren 2.kartı olmayı hak eden rütbedir.
Ultra:Serinin en yüksek performans veren üyesidir.
Anladın mı ne demek istediğimi ? TC ye pek güven olmaz.
şimdi benim ekran kartı paylaşımlımı acaba...kötü bir ekran kartımı
Yani ramden yiyor gibi birşey.TC alma hiç iyi değil.
benim ram 512 mb ...görev yöneticisine baktım sd kullanımı 338 mb cpu ise %3 te.ben şimdi pc ye ram takviyesi yapsam pc daha rahatmı çalışacak şimdi.bana yardımcı olun.birde ram alsam acaba işlemci sıcaklığı düşermi
Ram alırsan işlemci sıcaklıgı nıye düşsünki senin işlemcin çok ısınan bır model bu işlemcinin zaafı bu işte. Ya bakır soğutucu alacaksın yada bu sıcaklıga katlanacaksın bu bir.
İkincisi eğer bu ekran kartını aldıysan yapacak hıcbır sey yok bu kartla adam gıbı oyun oynayamazsın, çünküsenin raminden çalar ve performansı düşürür bu iki.
botebirde ram alsam acaba işlemci sıcaklığı düşNe alaka ?
abicim ben bir şey bilmiyorum ki burada siz değerli abilerime soruyorum ki öğreneyim.şimdiye kadar bana cevap yazan abilerime teşekkür ederim
Ama şöyle birşey olabilir.Ramin bol olursa işlemcin daha az yük altında olacağından daha az ısınır ama fazla bir etki etmez.
nVIDIA GeForce 6200 ekran kartı giriş seviyseki kullanıcılarına hitap eder. Bu kartlar oyun için değil, bilgisayarın temel grafiksel işlemlerini yerine getirmek üzere üretilirler. Oyun oynamak içinse 6600-6800-7600-7800-8600-8800 kartlar kullanılır.
Turbo cache de kullanıcılar aldanmaktadır. Örneğin bu tür kartlar üzerine 64/256 MB gibi yazılar yazarlar. Bilgisi olmayan kişiler 256Mb ifadesini görünce fiyatıda ucuz olunca hemen satın alırlar. Oysa bu kartın aslında 64MB lık bir belleği olduğunu anlamazlar. 256 MB ifadesi ise sistem belleğinden kullanılabilecek miktarı gösterir. Yani 64 MB dolduktan sonra sistem rami kullanılmaya başlar. Sistem rami ekran kartına uzaktır ve ona erişebilmek için anakartta kuzey köprü yongasına uğramak gerekiyor. Ayrıca sistem rami o an başka bir veri ile dolu olabilir. Bu nedenle performans kaybı oluşur. Yani ekran kartının kendi belleğinden alınacak verim sistem belleğinden alınamaz. Bu nedenle turbo cache teknolojisi çok fazla performans getirmiyor. Ayrıca zaten bu kartlarda kullanılan grafik işlemcileri de yukarıda sölediğim gibi giriş seviyesi kullanıcıları ofis işlemleri vs. için üretilmektedir. Oyunlarda verim alınamazlar.
512 MB ram, günümüzde minumum olarak kabul edilmektedir. Sitemin ferah ferah çalışabilmesi için 1GB a çıkar. Tabi yeni almışken 1Gb alıp elindeki 512 ile birleştirmen daha mantıklı. Bu durumda 1,5 GB ramin olacak ki bu da oldukça rahat bir çalışma ortamı oluşturacaktır.
Ram alman işlemci sıcaklığı ile bir ilgisi yoktur. Fakat harddisk cıcaklığını etkileyebilir. Şöyle ki, ram yetmediği durumlarda harddiskte oluşturulan bir sanal bellek dosyası ram olarak kullanılır. Bu nedenle ram yetmezliğinde harddisk sürekli çalışacağından sıcaklığı artar. Yeterli ramin olduğunda harddisk kullanılmayacağından, sıcaklığı düşmüş olacaktır.
blackhawkmilan31Ama şöyle birşey olabilir.Ramin bol olursa işlemcin daha az yük altında olacağından daha az ısınır ama fazla bir etki etmez.Ramin bol olması ile yetersiz olması işlemciyi ilgilendirmez. Ram yetersiz ise aslında işlemci daha az çalışır. Çünkü ramden gelecek veriler yada harddiskin sanal belleğinden gelecek verileri bekleyecektir. Bence ramin miktarı ile işlemcinin bir alakası yoktur.Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 19 Temmuz 2007 19:00
Bote sana bişey sormak istiyorum.Sen profilinde yazdığı gibi 19 yaşında msısın?Yoksa kayıt olurken salladınmı yaş bölümünü???
Evet katılıyorum Tc kullanıcıları tam keklemek için üretilmiş.
Birde ben onu sadece olabilirse diye demiştim ama haklısın işlemciyle bir alakası yok.
copy_64arkadasım bence elinden hemen cıkarmaya calıs bende de var dı bi ara hemen sattım birine.işe yaramaz bi kart oyun falan oynayamazsıBen x300 se ile 2 yıl oyun oynadım.Call of dutyler,unrealler,swatlar gördü.Aksiyon sahnelerinde biraz takılıyor ama yine iyi.800*600'de çalıştırmadığı oyun yoktu.