bu teknolojide ekran kartı arası geçişi manuel olarak nasıl yaparım arkadaşlar ? ekrana sağ tıklayıp baktığımda intel değil de nvidiayı nasıl görebilirim? ayrıca oyunlarda otomatik geçiş sağlanması için illa nvidia denetim masasından program belirtmek gerekir mi ?
nvidia optimus hakkında
oyunlarda kendi geçiyor zaten benimkinde öyle internette filan gezinirken inteli kullanıyor
oyunlarda geçtiğini biliyorum da kafama göre geçirmemin yolu yok mu. ayrıca oyun açıkken masaüatüne çıkıp ekran ayarlarına baktığımızda orda nvidiayı görmermiz gerek değil mi ?
3d den de denedim physxden de denedim olmuyor hala intel gösteriyor.
physX yapılandırmasında intel ,nvidia ,ve otomatik diye seçim yapamıyomusun yoksa nvidia hiç mi yok tam anlamadım bide bilgisayara sag tıklatıp özellikler dediginde windows sistem dizini derecesi kaç belkide ekran kartının driver i ni yüklemedin
evet laptopu dün aldım hiçbi driver yklü değil. nvidia denetim masasında 3d'de ve phsyx'de nvidia yüksek performanslı işlemci otomatik vb gibi seçenekler mevcut fakat ne oto.da ne de manuel olarak nvidiayı seçtiğimde nvidiaya geçiş olmadı. ekrana sağ tıklayıp ekran çözünürlüğüne bakıyorum hala intel ekran kartı devrede. oto seçip oyuna giriyorum menüdeyken iyi oyuna başlayınca felaket kasıyo halbuki o ekran kartının kasmaması gerek. demek ki geçiş olmuyor