Nvidia, Tesla K40 GPU'yu duyurdu!

CHIP Online
20-11-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nvidia, performansıyla sizi etkileyecek yeni GPU'sunu ortaya çıkardı! İşte özellikleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/nvi ... -duyurdu_43810.html

NVIDIA, çok sayıda bilimsel, mühendislik, yüksek performanslı hesaplama (HPC) ve kurumsal uygulamalarda üst düzey performans sunan, dünyanın bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı hızlandırıcısı NVIDIA Tesla K40 GPU ürününü duyurdu.

Kendinden önceki Tesla K20X GPU hızlandırıcıya göre iki kat daha fazla bellek ve yüzde 40 daha yüksek performans ve günümüzün en hızlı CPU'suna göre 10 kat daha yüksek performans sunan Tesla K40 GPU, dünyanın büyük veri analitiği ve geniş ölçekli bilimsel iş yükleri için optimize edilmiş ilk ve en yüksek performanslı hızlandırıcısıdır.

Güç payını kullanıcı kontrolünde performans artışına çeviren NVIDIA GPU Boost teknolojisine sahip Tesla K40 GPU hızlandırıcı, kullanıcıların birçok uygulamanın kullanılmayan performansından yararlanmasına olanak verir.

NVIDIA Tesla Hızlandırmalı Hesaplama ürünleri genel müdürü Sumit Gupta, "Mühendislere ve araştırmacılara sürekli yeniliklerde ve buluşlarda yön gösteren GPU hızlandırıcılar, HPC ve süper hesaplama sektörlerinde genel tercih durumuna gelmiştir" dedi. "Kurumsal müşteriler, Tesla K40 GPU'nun çığır aşan performansı ve daha yüksek bellek kapasitesi ile büyük veri analitiği uygulamaları tarafından oluşturulan devasa veri hacimlerinin üstesinde gelebilir."
 
Bilimsel, büyük veriler için son performans


Bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı, en verimli mimari olan NVIDIA Kepler hesaplama  mimarisini temel alan Tesla K40 GPU hızlandırıcı, iki yaygın hesaplama performansı ölçümünde diğer tüm hızlandırıcıları geçmektedir: 4.29 teraflop tek hassasiyet ve 1.43 teraflop çift hassasiyet kayar nokta performansı.


Tüm Konu: Nvidia, Tesla K40 GPU'yu duyurdu!

Kaynak: www.chip.com.tr