Nvidia ve Ati aynı anakartta çalıştırmak ?

soner-24
10-02-2011, 13:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj

Merhaba bazı büyük anakart üreticileri iki farklı ekran kartını aynı anda çalıştırabilecek özelliklerde anakart ürettiler fakat forumlarda araştırdığım kadarıyla henüz başarı tam sağlanmış sayılmaz.

Benim için önemli olan ise karışık kullanımdan amacım Ati nin DX11'ini Nvidia'nın Fizik motorunu kullanmak ki oda zaten mümkün değilmiş sadece performans açısından diye birkaç yazı okumuştum yeni bir gelişme varmı acaba?

Bilen yada deneyen arkadaşlar var ise veya yeni bir gelişme var ise paylaşmanızı rica ediyorum sadece performans bazlı olsada karışık kullanımı tevsiye edermisiniz.

Son Düzenleme: soner-24 ~ 10 Şubat 2011 13:39
ezimuse
10-02-2011, 13:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

nvidia fizik motoru kullanmak istersen nvidianın yeni serilerinde dx11 var zten :D neden uğraşıyosun ki onları al kullan sorunda çıkarmaz :))

Metal_Milita
10-02-2011, 14:01   |  #3  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj

nVidia Fizik geliştirme olayında zaten Physics programını kullanıyor daha kaliteli görüntü vermede ve fizik hesaplamalarında epey bi etkili program  ATİ ekran kartı olan ve bu programla çalışan oyunlar gayet rahat oynanabiliyor. İki kartın bi arada kullanılması son derece gereksiz geliyor bana  o zaman rekabet diye bişey söz konusu olmaz

soner-24
10-02-2011, 14:46   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
215 mesaj

zaten öyle olacağından Nvidia ilk önce destek verirken daha sonra desteklemeyeceğini açıklamış.

ATİ nin DX11 i daha gelişmiş deniliyordu o yüzden öyle düşündüm.