bnde
ŞLEMCİ: intel core i5 760 8mb 64bit 1156pin 2.8ghz turbo boost ile 3.46ghz
ANAKART: asus p7h55-m h55 DDR3 VGA+GLAN+SATA 6 16X
RAM(BELLEK): 2 ADET 2gb DDR3 1600 MHz cl9 hyperx kingston
EKRAN KARTI: powercolor ATİ HD3850 (256bit) 1GBDDR2 dvi 16
SABİT DİSK (HDD): 500GB samsung 7200 SATA2 16 mb
KASA: COOLERMASTER ELİTE RC-332-KKP2 kasa siyah 420w
bn sisteme oc yapcam ama olmuyor kendim ayarlıyorum biostan yok olmuo sonra youtubeye girdim videolardan baktım onlarınkini yaptım cpu frequency var işlemci çarpanı orasına geliom entere basıom artmıo sağ ok yapıombiostaki başka sekmeye geçio galiba bnde cp çarpanı kapalı bunu nasıl açabilirim yardım NOT: önceden oc deneyimim var
o/c (hız aşırtma) yapılmıyor
bunu iki yolu var birincisi çarpanı değiştirerk örnek 200x15= 3,00 ghz eder tabi işlemciniz biraz gerilim isteyebilir.
ikinci yöntem fsb yükselterek yaparsınız örnek fsb 220x15 çarpan =3,30 ghz yapar eğer bu yolu seçerseniz ram ve diğer htp değerleri yükselecektir.
ilk yöntem her zaman en iyisidir. tabiburda en önemli unsur şudur anakart ve işlemciniz buna imkan tanımalı eğer cpu ratio yada fsb ibareleri üzerinde auto yada disabled gibi bir yazı varsa bunu açıp o/c yapabilirsiniz ama bu seçenekler pasif durumda sanki yazılar silinmiş gibiyse ve yön tuşları ile üstüne gelip ayarları değiştiremiyorsan bilki o/c sevdandan vaz geçeceksin ayrıca soğutma ve enerji ihtiyacının olacağını biliyorsundur.
bu uygulamayı yavaş yavaş her adımı geçtikten sonra kararlılı testlerine sokarak ne durumda olduğuna bakacaksın sıcaklık değerlerine bakmayı unutma. bilmiyorsan ilk önce gözünü videolardan doyr ve biostaki cümlelerin ne işe yaradığını ne anlam taşıdığını araştır.