O/C yapacğım yardım edermisiniz?

dervipasa
27-08-2010, 12:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
650 mesaj

merhabalar;
sistemim
işlemci:    Intel core 2 quad Q8300 
anakart:  MSI G31M3 
ekrankart:  HIS hd 5670 1GB 128 bit IcQ
işletim sistemi: windows 7 prof.

ben işlemci için soğutucu da aldım o da şu :
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=42101

işlemciye ve ekran kartına o/c nasıl yaparım
tşk
görsel bilgi tercih ederim  

SAİNT
27-08-2010, 12:16   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

hiç kimse sana açıpta şu ayarları yap diye direk talimat veremez herkesin sistemi farklıdır en küçük değişken bile herşeyi değiştirir burda bütün iş sende her zaman diyorum hız aşırtmaya merak salan arkadaşlar ilk önce araştırın ne lazım ne olursa zararı olur hız aşırtınca sistem ne tepki verir vs. bunun gibi bilgileri emdikten sonra hız aşırtma olayına atılın cpu nedir fsb nedir işlemciye voltaj vermek ne demek yada zararı veririmi ısındırımı hız aşırtnayla alakalı bütün terimlerin ne olduğunu öğrendikten sonra küçük denemelerle kendin sınırı bulursun biliyorum bende ilk başlarda sordum sorulara cevap alamayınca kızmıştım ama daha sonradan bahsetmiş olduğum gibi terimlerin ne olduğunu ne işe yaradığını öğrendikten sonra hak verdim.

bosluk
27-08-2010, 21:58   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Ayrıca şu anki kanaatin aksine,hız arttırımı işlemi böylesine yeni sistemlere yapılmaz, yapılıp da hem risk almanın, hem de mevcut parça ömrünü azaltmanın hiçbir mantığı da yoktur. Şu an için overclock işlemini yapacaksanız elinizde P3, P4, AMD eski serileri, vs.. olması daha mantıklı. Yoksa quad işlemcinizin zaten yarısını ancak kullanıyorsunuz benim diyen uygulama ile...