Günlerdir beklediğim OCZ Fatality PSU ve HD4770 ekran kartı geldi.İlk olarak kutu içeriği ve kaliteleriyle alakalı bilgiler vermek istiyorum.
OCZ Fatality
ik olarak kutu görünüşüyle beni bir hayli etkiledi.Üzerinde PSU yu anlatan ve Fatality isminin nerden geldiğini açıklayan yazılar var.Kutunun tek eksiği biraz ağır olması.İçini açtığımda yine OCZ markasını belli eden ilk şey kalite oldu.Kutu 2 ayrı bölmeye ayrılmış ve psu süngerlerin üzerine oturtulmuştu.Psu kabloları ise üzerinde Fatality yazan güzel bir fermuarlı çantaya koyulmuş.Çantayla işiniz bittikten sonra kalem kutu olarak kullanabilirsinizSonrada PSU yu elime aldığım da içimde bir korku belirdi.Acaba benim kasa bu psu yu kaldırabilir mi??Çünkü eski psu umdan üst üste 5 tane koysanız bi tane Fatality ağırlığı etmezdi.Bunun dışında anlatım klavuzu her dilde yardımcı oluyor ve montaj bilmeseniz bile kataloğa göre PSU montajını yapabilirsiniz.Montaj sonrasında ise kasaya yeni bir fan eklendiğini bile anlamıyorsunuz o kadar sessizki oyunda bile hiçbir değişme yok ve ısıda yok benim gibi sessizliği sevenlere kesinlikle önerimdir
Powercolor HD4770
Eski ekran kartımla aynı markada olan bu kart beni hayal kırıklığına uğratmayacağı nedeyle aldım.Kutusunda tüm monitörlere bağlantı için dönüştürücüler bulunuyor.Kutu içeriği %100 tam ne tür mönitöre bağlamak isterseniz dönüştürücüsü mevcut.Kartta 2 tane DVI bir tanede S-Video çıkışı var.
Bunun dışında kart her kartta olduğu gibi siyah bir poşet gibi bir şeyin içinde sağlam bir şekilde duruyor.Oyun perfonmansları ise beni gayet şaşırttı.Montaj sonrasındada fan sesi beni tedirgin etmişti ama gerçekten sessiz bir fana sahip ancak %50 fan devrinden sonra ses çıkarmaya başlıyor ama oda gayet az bir ses.Oyun testlerinde ise GRID Crysis Far Cry Fifa09 COD4 COD5 te her oyunu 1152x864 te herşey full de oynadım ve ne olursa olsun 40 FPS den aşşağı düşmüyor.Fakat Crysisde egzousth kalitede 25-30 arasında değişiyor
Ewt arkadaşlar sonrada bunları montajını yaptım.OCZ Fatality gerçekten kaliteli ve kabloların üzerini sarmış filelerle gayet şık duruyor.Ancak tek eksisi kırmızı ledleri.İçinde 14CM fan ve ledler bulunuyor ancak ledlerin ışıltısı ancak gece karanlığında belli oluyor.Bunun dışında %80 verimliliğiyle herkeze tavsiyemdir.
Buda kasa resmi