Öğrenci için laptop tavsiyesi

Mustafa Akın
02-09-2009, 18:10   |  #26  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Alıntı: Kaybolus  
Herkese teşekkür ederim.
Bu kadar ilgi gösterileceğini beklemiyordum..
Süleyman üstadımızın dediği Samsung R620'i ciddi ciddi düşünmeye başladım.
Beni korkutan tek şey, markası. Onun dışında canavar gibi makineymiş :)

Ben kullanıyorum R620'yi;

Artıları; 16" , ekranı süper(çünkü kendi üretimi, Samsung ekranlarının nasıl olduğunu biliyorsunuz hepiniz), 2.53 ghz yeni nesil az ısınan bir işlemcisi var, ekran kartı 4650, daha açık konuşacak olursak çoğu oyun en üst düzey grafikte çalışıyor Far Cry 2 dahil , (GTA 4 gibileri hariç), ve kesinlikle bir notebook soğutucusu öneririm. Çok işe yarıyor, pc performanstan düşmüyor.
Eksileri; 32 bit işletim sistemi ile kurulu geliyor, bu da 4 gb ın 1 i boşa gidiyor demek. Ama ben Win7 64 bit yükledim, driver sorunu yaşamadım hiç sadece sitesinden sound manager ve display manager ı indirmezsen görüntü ve sesi klavyeden ayarlarken sorun oluyor.

Bir arkadaşıma da aldırdım o da memnun, ve belki bir arkadaşım daha alacak bu notebooktan. Fiyatı çok uygundur, özellikle World Card'ınız var ise.

Kaybolus
03-09-2009, 01:33   |  #27  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Herkese yorumları için teşekkürler..
31 Ağustos'ta Vatan'dan aldım R620'yi.

Şimdi başka sorunlarım var. Yardımlarınızı bekliyorum..
Benim sorum işletim sistemiyle alakalı.
32 bit, 64 bit olayını anlamıyorum. Vista yüklü şu anda haliyle ve ilk defa Vista kullandığım için zorlanıyorum.
64bityapmak gerekiyor mu ? Gerekiyorsa ne değişiyor ya da benim sürücülerleilgili neleri değiştirmem gerekiyor?(bir aptala anlatıyor gibianlatırsanız sevinirim, çünkü olay hakkında en ufak bilgi birikimim,tecrübem, deneyimim yok)
Win7 yaparsam ne değişecek ? Nasıl yapabilirim ? Yaparsam Orjinal mi olacak Win 7 ?

Teşekkürler..

Süleyman.
03-09-2009, 01:50   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Şu an için çok aman aman bir gereklilik değil sizin 64-bit kurmanız. İsterseniz bu şekilde devam edebilirsiniz. Zaten tahmin ediyorum 32-bit Windows 7'ye ücretsiz yükseltmeniz vardır, Samsung'a danışın bu konuda. 64-bit isterseniz ayrıca satın almanız gerekiyor. Deneme amaçlı 90 gün Enterprize sürümünü kullanabilirsiniz, aşağıda linki.

https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -deneyin_14991.html

Sürücüleri ayrıca Samsung sayfasından indirip kurabilirsiniz. Gerçi Windows 7 bütün sürücüleri otomatik olarak buluyor, eğer bulamadığı olursa siz indirip kurarsınız, o kolay. Tabi ki illegal yollarla kullanırsanız orijinal olmaz yazılımınız. Siz legal olan şekline yöneleceksiniz. Vista veya Windows 7'ye de alışır ve tekrar asla XP düşünmezsiniz, merak etmeyin.

Bu arada bilgisayarınız hayırlı olsun, iyi seçim.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Eylül 2009 01:51