Okulda her siteye girilemiyor.Bazı programlar internet üzerinden kullanılamıyor.İnternet üzerinden web cam kullanılamıyor okul ağındaki kısıtlama nedeniyle...Ağdaki kısıtlamayı nasıl aşabilirim?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Okuldaki Ağ Sınırlamasından Kurtulma
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.okul BAZI sitelere izin vermiyor demekki...ben bir yöntem bilmiyorum en azından normal ağ için ama akınsoft ve easy cafe kullanmış olsalardı yöntemleri vardı ama okul da cafe programı kullanılmaz heralde...
Bu konuyu bilen kişilerden de;bi nevi HACK e girdiği için burda cevap alamaycağını söyleyebilirm...
okullarda internet bağlantısı MEB tarafından kısıtlanıyor.MEB in serverları interneti kısıtlıyor esafe v.b. programı gibi. okullardaki internet bağlantısı neden okadar yavaş zannediyorsunuz
bizim üniversitede uydu bağlantısı var 5.5 MB la download yapıyorum.Buna sen yavaş mı diyorsun?Ama ağda sınırlama var mesela msn de web cam kullanamıyorsun.
Universiteler MEB`e bağlı mı deejay? değil.. :))
teacherelf MEB`e bağlı okullar için yorum yapmış..
meb 'in filtresinden dolayı boşuna uğraşmayın.
ya arkadaşlar saçmalamayın meb e nasıl bağlı olur her okulda standart adsl bulunuyor bunun korumasını okuldaki bi server makine yapıyor firewall server a yüklü modemin ethernet kablosu pc ye pc dende ethernet hub a yada swich lere gidiyor bu standar serverden kısıtlamalı internet geçişidir.
eyer network yöneticisi zekise interneti yavaşlatmaması için msn messenger tarzı programların görüntülü ve sesli ağlantı portlarını firewaldan kapatır ayrıca user lara interneti kısıtlar örneğin bir user en fazla 10kbps download yapabilir şeklinde
yoksa konunun MEB le hiç bir alakası yoktur arkadaşlar
eyer yeterince tecrübeliyseniz firewallı delersiniz firewall larda dikkat edilmeyen küçük ama aslında büyük açıklar olur ama her firewall için aynısını söylüyemem bazen firewallı aşıcam diye serveri cevap veremiyecek hale sokup network trafiğini felç edebilirsiniz. ama bunu başarmak zordur.
kolay gelsin.
enesberfe 'ye arkadaşım yanılıyorsun ben çevremde bulunan birçok okula teknik destek verdim devlet okullarının kullandığı bağlantılar başvuru üzerine meb tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır ip'leri sabit'dir
bu ip'lere yönlendirilen veri paketlerine content filter uygulanmaktadır
öle senin dediğin gibi sunucu vs.... yoktur
zaten okullarda bunları manage edebilecek personel'de yoktur
bunun yanında konuyu ilk soran arkadaşa bir soru soracağım arkadaşım okuduğun okulun türünü ve özel mi yoksa devlet okulumu olduğunu belirtirmisin
yani özel bir fen lisesi yada devlet anadolu lisesi demen yeterlidir
çünkü okulların bağlantıları çeşitlilik göstermektedir
üniversitelerde ise durum çok daha farklıdır
Arkadaşlar okulların web bağlantılarını Meb'in yönlendirdiği doğru olabilir fakat eğer öyle olsaydı okuldaki tüm bilgisayarların msnleri webcam le çekim yapamazdı.bunun yanında ilk mesajı yazan arkadaşımız eğer bilgisayar laboratuarındaki bilgisayarlardan bahsediyorsa bu laboratuarlarda NetSupportSchool tarzı bir program yüklü olabilir. Ve öğretmen öğrencilerin internet bağlantılarını bu yolla kısıtlıyor olabilir.Çünkü ben öyle yapıyorum.Böyle bir sınırlama getirildiyse mutlaka gerekli olduğu için getirilmiştir.Sonuçta kullandığınız bilgisayarlar okula ait bilgisayarlar ve eğitim amacıyla kullanıma açılmışlardır.Diğer işlerimizi istediğimiz her an her yerden zaten yapabiliriz.
Mdgenesberfe 'ye arkadaşım yanılıyorsun ben çevremde bulunan birçok okula teknik destek verdim devlet okullarının kullandığı bağlantılar başvuru üzerine meb tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır ip'leri sabit'diro zaman arkadaşın sorununa tek çözüm ve aşılabilecek en basit çözüm proxy kullanmasıdır eyer explorerinde kıstlama yoksa hide ip platinum kullansın ama bu sadece web sayfaları sorununu çözücektir diğer msn tarzı programlar konusna gelince
bu ip'lere yönlendirilen veri paketlerine content filter uygulanmaktadır
öle senin dediğin gibi sunucu vs.... yoktur
zaten okullarda bunları manage edebilecek personel'de yoktur
bunun yanında konuyu ilk soran arkadaşa bir soru soracağım arkadaşım okuduğun okulun türünü ve özel mi yoksa devlet okulumu olduğunu belirtirmisin
yani özel bir fen lisesi yada devlet anadolu lisesi demen yeterlidir
çünkü okulların bağlantıları çeşitlilik göstermektedirüniversitelerde ise durum çok daha farklıdı
mantıklı düşünürsen cevabınıda kendin verdin MEB statik ip ye (bu ip'lere yönlendirilen veri paketlerine content filter uygulanmaktadır) böyle bir uygulama getirmiş olsaydı ve msn tarzı programlara portları kapatamayı başarabilseydi o halde tüm okul için aynı kısıtlama olurdu yani öğrencinin kullanamadı msn i öğretmende kullanamazdı lakin sen teknik desteğe gittiğin okullarda öğretmenlerin msn açamadıklarını gördün mü? sanmıyorum konuyu detaylara bindirmişsin ama deejay arkadaşımızın yaşadığı sorunu web safaları için proxy çözer ama diğer msn tarzı programların portları için tamamen okulda kullanılan servere yüklenen firewall dır başka alternatifi olamaz arkadaşım.
kolay gelsin.
unutmadan _su_ arkadaşımda ek olarak açıklamış bu konuyu..
BU program la aşabilirsin.Ben çok aştım :)
Bypass Firewall - Bypass Proxy - HTTP tunnel
http://www.hopster.com/HopsterSetup.exe?v16.exe
kurulum sırasında ekrana 2 seçenek çıkıyor.Biri hopster ı kur diğeri de webhancer adlı spy i kur.
WEbhancer i iptal edip sadece hopster seçeneğini aktif bırakırsan spy kurulmadan hopster ı kurabilirsin.