1. Format sonrası oluşan old dosyası şu an D diskinde. Silebildiklerimi unlockerl ile sildim, ama Windows dosyasında takıldım. Sürücü erişimi engellendi diyor. Nasıl silinebilir? Sistem bu dosyaları kullanıyor mu? Silmemde sakınca var mı?
2. Format atarken old dosyası oluşturmak zorunda mıyım?
Değilsem, oluşturmamak için ne yapmam gerek format sırasında?
Old dosyası sorunu
eğer kurduğun sistemden önceki sistem yeni sistemden eski sie old dosyası oluşur
old dosyası eski sistemin windows klasörünü içerir.
windows old : deamon tools ya da başka bir şekilde format atarken , eski windowsun kurulu olduğu sürücüyü silmeden format attıığımız zaman , eski işletim sistemi dosyalarını attığı yer...
bunu silmek zararlı olup olmadığı hakkında henüz bir bilgim yok ..ama ben o klasörün içinde ki herşeyi tamamen siliyorum, zarar ını da görmedim ..
format atarken eski windows unuzun bulunduğu sürücüyü siliniz ve yeni sürücü açarak öle yükleme yapınız..
o klasör tamamiyle zararsız ve kullanım dışıdır. ancak erişim engellenmesi windows'un yapısından kaynaklı, şöyleki: normalde windows tüm işletim sistemi dosyalarını standart olarak yazma-silme erişimine engeller. e bu haliyle oraya kopyalanan dosyalarıda siz direk silemeyebilirsiniz. bu tarz bir durumda o dosyaların hepsinin bulunduğu klasöre sağ tıklayıp özellikler'e ordanda güvenlik sekmesine geçip gelişmiş güvenlik ayarlarından tüm izin ve yetkileri kendi üzerinize alarak silebilirsiniz direk.