selam benim bilgisayarda olhrwef.exe diye bir virüs var bir türlü silinmiyor bilgisayar her açıldığında donup kalıyor ComboFix ile tarattırdım sildim ama yine geliyor windowsu yeniden kurdum ama hala gitmedi bilen biri yardımcı olursa sevinirim.
olhrwef.exe sorunu
Zararları
Virus şifre çalıcı,keylogger olarak çalışıyor, şifrelerinizi çalıyor, internet bağlantınızı yavaşlatıyor, bilgisayar açılışlarında donmalara sebep oluyor.
Virusun size bulaştığını nasıl anlarsınız;
öncelikle araçlar / klasör seçenekleri / görünümden -> gizli dosyaları göster diyin. tamam diyip çıkın. sonra tekrar araçlar / klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçeneğinin aktifleşip aktifleşmediğine bakın. eğer gizli dosyaları göster seçeneği bi türlü kayıt edilmiyorsa. aramıza hoşgeldiniz
bir diğer yöntem de görev yöneticisinden olhrwef.exe , ahnrpta.exe , IQ.BAT dosyalarının çalışıp çalışmadığına bakmak. bunlardan herhangi biri varsa kesinlikle virus var demektir.
Nasıl bulaşır ?
bu virus autorun.inf dosyası ile flash disklere yada harddiskinize ekleniyor ve otomatik çalıştırma yada çift tıklama ile aktif hale geliyor.
Nasıl temizlenir ?
öncelikle combofix i bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. benim en çok kullandığım, güvenilir sitede bu uygulama mevcut
bu yazılım bilgisayarınızdan bu virus u siliyor ama tekrar ortaya çıkmasına engel olamıyor.
1. Öncelikle BİLGİSAYARIM a sağ tıklayıp , özellikler diyoruz, oradan da sistem geri yüklemeyi iki diskte de kapatıyoruz.daha sonra bilgisayarınızda combofix i çalıştırıyoruz.( bilgisayarınızda açık olan hiçbir program/ pencere olmamalı) işlem yaklaşık 10 dk sürüyor.
2. şimdi bilgisayarı kapatıp, güvenli kipte açıyoruz ( bilgisayar açılırken F5 tuşuna basarak)
3. güvenli kipte bilgisayarı administor olarak açıyoruz. öncelikle klasör seçenekleri / görünümden gizli dosyaları göster diyin. ( bunu onayladıktan sonra tekrar kontrol edin olmuş mu diye)
4.c:windows/system32 klasöründen afmain0.dll, afmain1.dll, afmain2.dll dosyalarını bulup siliyoruz.
5. başlat çalıştır a REGEDİT yazıyoruz. olhrwef.exe , ahnrpta.exe , afmain dosyalarını aratıp ilgili satırları siliyoruz.
6. başlat - çalıştıra msconfig yazıp enter a basıyoruz. açılan pencereden başlangıç kısmına tıklayıp hkmd.cmd ve ohlrwef.exe varsa bunlardaki tik i kaldırıp onaylıyoruz.
7. herşey yapıldıktan sonra, bir kez daha combofix i çalıştırıyoruz . herhangi birşey bulmadıysa işlemler başarı ile tamamlanmış demektir. siz bilgisayarınızı tekrar açınca gizli dosyaları göster seçeneneğinden, gizli dosyaları gösterme işleminin çalışıp çalışmadığını kontrol edin..
Korunma yolları
öncelikle bilgisayarda otomatik çalıştır ı kapatıyoruz. eğer bilgisayara takılan flashdisk te virus varsa, autorun.inf dosyasını windowsun çalıştırması ile bulaşıyor.
ardından güzel bi firewall ediniyoruz (ben ashampoo firewall kullanıyorum çok memnunum.) virus olsa bile , şifrenizi çalıp göndermeye çalışırken firewall dan uyarı geliyor. yada web sayfalarından bulaşmaya çalışırken de uyarıyor. bunları blokluyoruz.
not: bu işlemler yapılırken c: yada d: ye asla çift tıklamıyoruz. sağ tıklayıp araştır diyoruz. autorun.inf dosyası tekrar gelmişse , çift tıkladığınızda tekrar bulaşıyor.(alıntı)
----
Güvenli kipte Combofix ile tarat silsin(modemi kapatın).
----
(diğer)
ComboFix (XP, Vista) Özel Temizleme Aracını masaüstünüze buradan veya buradan indiriniz.
* ÖNEMLİ:Bilgisayarınız normal kipte açıkken güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakın.
* Unutmayın aracı masaüstünden çalıştırmalısınız.
* Bütün dosya ve klasörleri kapatın.
* Masaüstünde Sağ Tıklayın; Yeni >Metin Belgesi oluşturun.
* Aşağıdaki metni kopyalayıp yapıştırın.
* CFScript.txt ismiyle kaydedin.
* CFScript.txt dosyasını ComboFix.exe dosyasının üzerine sürükleyin ve bırakın. ComboFix çalışmaya başlayacaktır.
* Karşınıza bir uyarı penceresi gelecek. Çıkan tüm uyarılara "Evet" veya "Yes" deyin. İşlemin bitmesini bekleyin.
* Bu aşamada klavye veya mouse\'a dokunmayanız. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza bir metin penceresi gelecek.
* Sonuç olarak size bir rapor dosyası verecek. "C:\\combofix.txt" bu dosyayı HijackThis raporunuz ile beraber gönderiniz.
Not: combofix.txt yazan raporu ekleyiniz. combofix2.txt yazanı ve diğerlerini eklemenize gerek yok.Ardından aşağıdaki satırlardan bulabildiklerinizi hijackthis ile fixleyin:
Fixlemek nedir(?)
HijackThis'i yeniden çalıştırın, tarama yapın. Söylenen dizinlerin başına işaret koyun ve sol alttaki "Fix checked" düğmesine basın.
---
(devam)
Peki o zaman öncelikle burada anlatılan işlemi yapın. Ardından aşağıdaki işlemi yapın.
The Avenger aracını masaüstünüze indirin ve arşivden çıkarın.
* avenger.exe'ye çift tıklayıp programı çalıştırın.
* Size verilen metini kopyala/yapıştır yöntemiyle "Input script here:" yazan kutuya yapıştırın.
* Şunlara dikkat edin:
"Scan for Rootkits" işaretli olsun.
"Automatically disable any rootkits found" işaretsiz olsun.
* Bunlara dikkat ettikten sonra "Execute" tuşuna basın. Avenger şimdi işleme başlayacak.
Uyarı: Bilgisayarınız program tarafından birden fazla yeniden başlatılabilir. Siz hiçbir şeye dokunmayın.
*İşlem bittiğinde The Avenger bir rapor oluşturacak. Raporu C:\avenger.txt yolunda da bulabilirsiniz.
* Lütfen The Avenger raporuyla birlikte HijackThis raporu yollayınız.(alıntı)
page:1,2,3
---------
C:\windows\system32\olhrwef.exe
AhnRpta.exe
Soru:bu virüsleri nasıl silebilirim..??
Cevap:Ben de "başlangıç" olhrwef.exe ye rastladım.
Yabancı bir sitede bu programı Önermişler trojanları temizlemek için kullanılıyor.Platinium Edition ı kurdum,sorunumu çözdü.Deneyebilirsiniz basit ve hızlı bir program:
RegRun Security Suite Version 6.00
Supported Windows 95/98/Me/NT4/2000/XP(64)/2003(64)/VISTA.
Compatible with all known antiviral software.
Platinum Edition 6.0 ;13.9mb
burd.
burd.2
Gold Edition 6.0 ;9.8mb.
burd.
burd.2
Pro Edition 6.0 ;7mb.
burd.
Standard Edition 6.0 ;6.9mb.
[url="
"]burd.[/url]
combofixi bu şekilde çalıştırmalısın ve program tam olarak işini bitirmeden durdurmamalısın ve başka program açmamalısın.Güvenli kipte Combofix ile tarat silsin(modemi kapatın).
malware türü bu zararlıyı combofix siliyor normalde bir yerlderde hata yapmış olabilirsin.diğer bir program olarakda sana Malwarebytes' Anti-Malware'i öneririm.
system32\verclsid.exe ---------> verclsid.exe.bak
kill process tree ahnrpta.exe
say goodbye....