64 bit windows 7 kullanıyorum.. Ön belleğe alınan ram oyun oynarken düşüyor neden.? Önbelleğe alınan ram fazla olursa sistem yavasmı çalışır..? Yardımcı olursanız sevınırım..
Ön belleğe alınan ram.. ?
Şmdi önbellek dedimi ramin belli bir yüzdesinden sonra HDD ye atmaya başlar.yani hdd yi ram olarak görür.hdd de ramden çok daha yavaş veri aktardığı için dolayısıyla pc yavaşlar..eğer raminiz 6 gb tan yüksek ise önbelleği devre dışı bırakmanızı öneririm.(çok ağır oyun veya program kullanmıyorsanız).
rami boşaltmasının sebebi oyun daha hızlı ve rahat çalışması. windows 7 nin algoritması vistadakini geliştirdiler. eğer hdd 7200 devir ve üstü ise diskbelleğini 2 - 3 gb da tutmak hem rahat hem hızlı çalışmasını sağlar.
ben tamamen kapatıyorum laptopta 4gb ram var aşırı kasmasın diye gerek duymuyorum.
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
252 mesaj
rami boşaltmasının sebebi oyun daha hızlı ve rahat çalışması. windows 7 nin algoritması vistadakini geliştirdiler. eğer hdd 7200 devir ve üstü ise diskbelleğini 2 - 3 gb da tutmak hem rahat hem hızlı çalışmasını sağlar.bende kapatmak istiyorum nasıl kapatabılırım..?
ben tamamen kapatıyorum laptopta 4gb ram var aşırı kasmasın diye gerek duymuyorum.Son Düzenleme: Hkd-44 ~ 12 Mart 2010 00:23