On board ses kartı yardım

elrohiremre
23-08-2008, 11:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
269 mesaj

Arkadaşlar benim kasanın önünde iki tane jak var biri kulaklık biri mikrofon arkadada 5+1i takabileceğim jaklar var bende philips 5+1 ses sistemi var bu sistemin kabloları arkaya takılı oldğundan çıkarması zor oluyordu bende öndeki jaklara takmayı denedim jaklar çalışmıyordu sonra farkettimki kablo takılı değilmiş kabloyu taktım ve jaklar çalıştı sesde geliyor fakat şiimdide 5+1 in arkadaki 2 hoperlöründen çok az ses geliyor önceleri daha fazla geliyordu ne yapabilirim.

SAİNT
23-08-2008, 11:36   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

dönüştürücü aparatlarla bir dene veya ses sisteminin programından ayarlarına bak ama öndeki jaklar zayıf senin anlayacağın kulaklıklar için tasarlanmıştır kullanıcının rahat erişim sağlaması içinde ön tarafa monte edilmiştir. belki bi ihtimal kabloları yanlış takmış olabilirsin.

Fatih_ARMAĞAN
23-08-2008, 12:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

ön jack lar tam olarak 5.1 ses çıkışı vermez sadece AC97 verir yani sadece stereo ses verir. 5.1 desteklemez kısacası uzatma kablo olduğu için.5.1 için arkadaki jack ları kullanmanız. gerekiyor.

not: 5.1 ses sistemini arkadanda bağlasanız bir çok durumda arkadaki surround hoparlörlerden azyada hiç ses gelmemesi normaldir. DVD film. vb. 5.1 çıkışı olan ses dosyarında 5.1 çıkışından verim alabilirsiniz.

diğer türlü direk olarak 5+1 den ses çıkışı almanız 5.1 kalitesinde ses dinlediğiniz anlamına gelmez sadece sesi yaymış olursunuz.