bilgisayarım açılışta siyah ekranda ntldr eksik yeniden başlatmak için ctrl+alt+del diyor.
ntldr hatasını nasıl düzelteceğimi nette form sitelerinde buldum. yine de öğrenmek isterim.
sorum şu; c üzerinde silinmesini istemediğim bazı belgeler var. onarımdan sonra o belgeler silinir mi? silinmezmi?
şimdiden teşekkürler.
onarım sonrası?
herhangi bir windows live cd ile sistemi başlatıp chkdsk c: /f komutunu uygularsanız sisteminiz çalışacaktır. ntldr aslında bir yere gitmiyor. yanlış sistem kapatmalarından veya resetlemeden dolayı o anki yazma/okuma işlemininde işgal edildiğinden kilitli kalıyor. disk yüzeyi hatalara karşı taranırsa düzelir. ancak bu işlemi yapabilmek için sistemi live xp, minivista gibi cd den çalışan bir sistemle açmak gerekir.
sistemi live xp veya minivista gibi cd ler elimde mevcut değil.
akşam elimdeki cdyi takıp normal kura başladım fakat disk üzerinde bölünmüş kısımları onar diye bir seçenekle mavi ekranda karşılaşmadım. yapabileceğim şey başka bir arkadaşa hard diski götürüp içindeki belgeleri kopyalamak sonrasında da diski yeniden formatlamak olacak sanırım.
onar seçeneğinin çıkmamasının nedeni ne olabilir ki?
baska bir cd ile dene bazı cd lerde onar seçeneği çıkmıyor
modifiye edilmiş windows cd lerinde bu seçenek olmayabiliyor. eğer harddiski söküp götürecekseniz dediğim işlemi o sistem üzerinde de yapabilirsiniz. yani chkdsk işlemini. yada explorer arayüzünde de disk birimi üzerinde sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra araçlar sekmesinde şimdi denetleyi tıklayıp başlatabilirsiniz.