Onboard ethernet kartım çalışmaz oldu...

HPQ-User
11-10-2009, 12:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

muren sormuş:
Erhernet kartım durduk yerde bozuldu. Program indiriyodum açık bırakıp uyudum sabah kalktıgımda indirmenin durdugunu gördüm. modeme bağlanmaya çalıştım bağlanmadı. onar dedim onuda yapmadı. modeme baktım çalışıyodu ve internet vardı. kabloyu kontrol ettim başka pc de sorun yok ama kasama taktıgımda kablo takılı değil diyor. işin ilginç tarafı aygıt yöneticisinde hiçbir sorun gözükmüyo sürücüsünü yeniden kurdum hiçbişey değişmedi. o günün sabahı yağmur yağıyodu gece şimşeklerden dolayı yanmış olabilirmi acaba? sanırım sorun çözülmeyecek kadar büyük. bu konudaki fikir, görüş ve önerilerinizi bekliyorum ayrıca önerebileceğiniz kablolu veya kablosuz etherhet kartı varsa yazarsanız sevinirim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
core 2 duo 2gz işlemci
2 gb ram
256 ekran ati
80 harddisk
gigabyte ana kart onboard ethernet

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

reesen
11-10-2009, 12:50   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

arkadaşım şimşekle alakası yok sen ethernet kartını çıkar tekrar tak yenı donanım bulundu deyıp yukleme yapar zaten ole bısı olsa ben bazen 3 gun boyunca acık bırakıyorum ozellıkle oyun ındırırken ozaman her hafta yenı kart almam gerekırdı

Daisuke
11-10-2009, 13:36   |  #3  
Daisuke avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
386 mesaj

Şu programı indirip çalıştır : http://files.snapfiles.com/localdl936/WinsockxpFix.exe   sonra bilgisayarı yeniden başlat. Eğer sorunun düzelmez ise ethernet kartının sürücüsünü ve antivirüs programını kaldır. Kaldırdıktan sonra ethernet kartını sök ve bilgisayarını çalıştır. Şimdi bilgisayarını kapatıp ethernet kartını takıp sürücüyü tekrar yükle. Eğer bu da olmazsa Adsl modeminin ayarlarını yapmayı biliyorsan modeminin arkasındaki reset düğmesini birkaç saniye basılı tutup resetle. Resetledikten sonra ayarlarını tekrar yap. Bu şekilde olması gerekir. Yoksa senin dediğin gibi şimşekle ilgisi olsaydı öncelikle modemin bozulması gerekirdi. Kolay gelsin.