Arkadaşlar şimdi benim birden fazla sorunum var Pcyi yeni toplattım 3 hafta oldu olmadı
1-Geçen bilgisayarı açık bıraktım geldiğimde bir baktım ekran büyümüş yazılar bulanıklaşmış(hiçbir ayarı değiştirmedim)internetten araştırdım çözümünü bi yerde 60hz olanı 75hzye çıkar diyordu aynısını yaptımekran normale döndü ama bu sefer bilgisayar kasmaya başladı (Sisten geri yükleme yaptım normalde 60hz ile normal ekranda çalışan bilgisayarımı o tarihe geri yükleme yaptığımda 60hz ile yine büyük ekran bulanık yazılarla karşılaştım) bilgisayarı yeniden 60hzye aldığım zaman hiçbir takılma olmadan kasmaya başlayan oyuna (saint row the third ''can you run it'' sitesinden kaldırırmı kaldırmazmı ölçümü yaptığımda geçer derecesi ortada olmasına rağmen mediumda çok rahat oynuyordum) kasmadan çok rahat yeniden oynayabiliyorum ama 75hzye aldığımda oyunu Low'ada alsam custom'ada alsam yinede kasıyor (bu ayarları nvidia denetim masasından değiştiriyorum ordan çözebilirsem o şekilde cevap verirseniz çok iyi olur) Arkadaşlar bir yerdede phsyX yapılandırmasında ekran kartın neyse ona getir düzelir dendi yaptım yine bir değişme yok http://d1202.hizliresim.com/u/p/2x0z4.pngo buda physX ekranın bir görüntüsü (cpu %01 yazıyor onada değineceğim şimdi).
2-arkadaşlar bilgisayarın 4gb rami var ama http://d1202.hizliresim.com/u/p/2x118.png 1.5 gb boş alan var bu bilgisayarın kasmasına sebep olabilirmi? yada 4 gb ın tamamını kullanamıyormuyum 1. sorunumdaki resimde en yüksek 32 bit yazıyor bilgisayarın özelliklerinde 64 bit işletim sistemi yazıyor 32 bit yüzünden hepsini kullanamıyor olabilirmiyim.Öyleyse nasıl düzelteceğim ?
Evet beyler bu iki sorun yüzünden bilgisayar kasıyor ha birde o cpu sıcaklığı %01 gösteriyor birden oyuna girince direk %50ye fırlıyor oyunu baslat simgesine alınca %14 e düşüyor sonra birden %70 e fırladığını gördüm direk kapattım :D pc yeni sayılır bu kadar sıcaklık normalmi ?
beyler bu 3 sorunu bi şekilde çözmem lazım yoksa kafayı yiyeceğim yardım...
Öncden Kasmyan Oynlar,75hz sorunu Lütfen İçeri.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj