arkadaşlar ben sistemde değişiklik yapmak istiyorum.
şuandaki sistemim=
intel pentium dual core 2,8 ghz
2 gb 800 mhz ram
gigabyte g31 es2l galiba tam hatırlamıyorum ama sanırım bu:))
1gb 9600gt 256 bit ekran kartı
320 gb hdd
windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemi.
sizce işlemciyimi değiştirmem yoksa rem arttırmammı daha fazla avantaj sağlar?
ilk önce birisini sonra diğerini alıcam. param yetmiyo ikisine birden şuanda:) sizce ilk hangisi??
Önce İşlemci mi Yoksa Rem mi?
aslında 300e kadar bütçe var en fazla 300 ama daha yukarısı yok.
http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_2-326-7057.html
O zaman bunu da eklersin belki sepete :)
hayır işlemci için max 300 tl. beraber değil.
İlk öncelikle işlemcini değiştir.Benim Tavsiyem şu, bende bunun bir alt modelini kullanıyorum donma gibi vb sorunlar olmuyor oyun oynayacaksanda 1 GB daha eklemen yeterli olur.
Intel Core 2 Quad Q8300 2.5GHz 4MB Cache 1333MHz LGA775 İşlemci
kardeş eğer oyunlarda sorun çıkmıyorsa bence hiç değiştirme işlemcin o kadarda kötü değil paran dursun üstüne biraz daha koy daha yeni ve iyi bi sistem toplarsın ama illaki alacam diyorsan fırat 92 nin tavsiye ettiğini alabilrsin.
kardeş eğer oyunlarda sorun çıkmıyorsa bence hiç değiştirme işlemcin o kadarda kötü değil paran dursun üstüne biraz daha koy daha yeni ve iyi bi sistem toplarsın ama illaki alacam diyorsan fırat 92 nin tavsiye ettiğini alabilrsin.yorumun için saolda işlemcinin değişme vakti geldi diye düşünüyorum..
gta 4ün kasmasıda işlemci yüzünden sanki..
yazın ben icemanın önerdiği ramden almıştım vatandan. fakat fiyatı 50 tlydi.
şimdi ram almam saçma bencede.. şuanda 80 tl nsl oluyorda bu kadar artabiliyor anlamıyorum..
iceman bu işlemcinin birde 2,66 ghzı var fakat fiyat farkı daha çok.
aradaki 0,66 ghz farkı için değermi almama?
2,66 nın 9000 serisini alırsan daha iyi olur tabikide
anakartının sunduğu imkanlar dahilinde hareket etmelisin öncelikle nasıl bir işlemci desteği sunar bunu bir öğren daha sonra 3 gb üstüne yani 4 taksanda pek bir şey ifade etmez burda ram frekans hızları devreye giriyor örneğin işlemciden sonra anakartında destekliyorsa 800 mhz'den 1066 geçmek bence mantıklı olur şayet ben w7 kullanmaktayım 3 gb 800mhz olan ramları 4 gb yükseltim ama gözle görülür birşey yok performan artışında. birde 64 bitte denemek lazım malum 4 gb ram'i 32bit adresleme yapmıyor.
O bilgisayara yatırım yapılmaz.Bu şekilde devam et ve eskit.Daha sonra AM3 soket ya da 1156 soket için para biriktir bir işe yarasın.
Rem almakla ya da işlemciyi yükseltmekle çok çok bir performans artışı olmaz.2.66 ve 2.0 için söylüyorum.
Yok ben illa alacam dersen anakartına uygun 4 çekirdekli ve 2gb rem al tamamdır.
Daha sonrada ekran kartın HD 5770 yaparsın.
O bilgisayara yatırım yapılmaz.Bu şekilde devam et ve eskit.Daha sonra AM3 soket ya da 1156 soket için para biriktir bir işe yarasın.o bilgisayara yatırım yapılmaz demişsin adem abi.Rem almakla ya da işlemciyi yükseltmekle çok çok bir performans artışı olmaz.2.66 ve 2.0 için söylüyorum.
Yok ben illa alacam dersen anakartına uygun 4 çekirdekli ve 2gb rem al tamamdır.
Daha sonrada ekran kartın HD 5770 yaparsın.
ama bence o kadar kötü bir pc değil dimi;) anakartım zaten soket 775 1333 mhza kadar işlemci frekansını destekliyor. sizce Q8300 en ucuz nerede bulabilirim. vatanda 280 lira daha ucuz yerler yokmu? gidip almalık mağazalar ama..
Overclocktan anlıyorsanız işlemci hızını 3.5-4 Ghz e çıkartırsanız kasma sorunu kısmen çözülür DDR2 li sisteme yatırım yapmayın bence 2 GB ram mikatarı şuan için yeterli oyunlar için.Ekran kartıda bir süre daha iş görür.