Önemli Bilgilerimizi Nasıl Saklıyoruz?

H@ckerCesur
01-04-2009, 11:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Yine faydalı olacağını düşündüğüm ve kendi yöntemlerimi kattığım bir dökümanla daha sizlerleyim. Bugün 1 nisan fakat içimden hiç şaka yapmak gelmiyor. Onun yerine ciddi konular üzerinde paylaşım yapmak daha da mantıklı geldi.

Konumuza dönecek olursak. Günümüzde bilgisayar kullanıp ta içinde önemli (kimsenin görmesini istemedigi) bilgisi olmayan yoktur sanırım. Bazen bir yazı, bazen resim ve en önemlisi elinizdeki xxl video arşivleri... Gülümseme Fakat özellikle ev kullanıcıları için bu dosyaları güvenli şekilde hard diskte saklamak bazen kötü sonuçlar dogurabiliyor. Ve ihtiyacımız olan bazı konular aile ya da arkadaşlar tarafından bulundugu taktirde sapık damgası yemek içten bile degil.

%90 kullanıcı ise bu tarz önemli dosyalarını hard diskinin içine önemli diye klasör açıyor ve dosyayı gizliyor. Bu çok klasik bir yöntem olmakla birlikte yakalanması en kolay yöntemdir.
Peki H@ckerCesur önemli bilgilerimizi nasıl kimse görmeden güvenli bir şekilde saklayabiliriz ? diyenleri duyuyorum ve konuyu uzatmadan kendi saklama yöntemimi paylaşmak istiyorum...
eger bilgisayarınızda 2 part var ise ve sistem c sürücüsünde kurulu ise önemli bilgilerinizi d sürücüsünde saklamak olası sistem çökme durumlarında önemli bir konudur.

Klasör içinde klasörler yapın.
Mesela d ye girdigim zaman müzikler, belgelerim, programlar gibi klasörleriniz olsun. Her klasörde de alt klasörleriniz olsun ve klasörler kalabalık görünsün.

Not: Dosyanın uzantısını degiştirmekle içeriği degişmez.

Yukarıdaki nottan yola çıkarsak bence en etkili veri saklama yolu önemli dosyalarınızın uzantısını değiştirmektir.

Uzantıları nasıl açacaz ?
Bilgisayarıma ya da denetim masasına girin. Araçlar menüsünden klasör seçeneklerine tıklayın. Açılan ekrandan görünüm sekmesine gelerek "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneginin işaretini kaldırın. uygula tamam deyin ve önemli videolarınızın oldugu klasöre gelin.

Bu durumda videolarınız avi formatında ise ismi şu şekilde gözükür.
video.avi
video.mpeg
video.dat
video.wmv gibi dosyalardır.
Hemen dosyanın üzerine gelin ve F2 tuşuna basın. Ya da sag tıklayın ad degiştir deyin. Sonundaki avi ya da mpeg yazan uzantıyı "zip" , "rar" , ya da kafanıza göre bir uzantı yapın. Videolar klasörünün ismini ilgi çekmeyen başka bir klasör yapın ve işlem tamam.

Peki dosyalarımızı nasıl açacagız?
Yöntem 1: sag tıkla birlikte aç de media playeri seç
Yöntem 2: media playeri aç ve dosyayı içine sürükle.

Aynı şekilde resimler ve dökümanlar içinde bu geçerlidir. Burdaki amaç bir başkası o dosyaları buldugunda çift tıklayacak ve uzantısı rar oldugu için winrarla açılacaktır. O da hata verecek ve adam bozuk dosya oldugunu düşünecektir. Halbuki o dosyanın içinde çift kale futbol maçı var Kahkaha

Tartışıyoruz: Siz verilerinizi nasıl güvenle saklıyorsunuz ?

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 01 Nisan 2009 11:19
Mustafa Can
01-04-2009, 16:55   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

biosa şifre kodum ben olmadan kimse açamıo ben varkende elletmem oralara

man on the moon
01-04-2009, 17:20   |  #3  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

uzantısını sildin diyelim. şimdi bu dosyayı hem resim göstern hem de video ve müzik oynatan bir yazılımla açmaya çalış bakalım ne oluyor.
programlar hiç zorlanmayacaktır bu konuda.
klasör içinde klasör mü?
arama çubuğuna bir şey yazmadan enterla bakalım? tek çözüm yolu adam gibi şifrelemek. true cyript vs...

haa bu arada hangi tarz hoşuna gider?

nirvana26
02-04-2009, 10:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
228 mesaj

cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA PASSWORD YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End

bu kodları metin belgesine kopyalıyorsunuz, BURAYA PASSWORD YAZILACAK kısma istediğinizi yazıyorsunuz. metin belgesinin uzantısı .txt dir bunu .bat olarak değiştiriyorsunuz. sonra .bat uzantılı simgenize tıklayınca klasörü oluşturduğunuz yerde Locker adında bir klasör oluşuyor. gizli belgelerinizi bunun içine atıp tekrar .bat uzantısına tıklıyorsunuz ve hop Locker isimli klasör ortadan kayboluyor =)) Locker klasörünüzü tekrar meydana çıkarmak için .bat uzantılı simgeye tıklıyorsunuz bu sefer size başta yazmış olduğunuz şifreyi soruyor şifreyi sadece siz bildiğiniz için kimsede bu Locker klasörüne ulaşamıyor, hatta varlığından bile haberi olmuyor.

H@ckerCesur
02-04-2009, 10:08   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Şifre koyan arkadaşlar heralde bilgisayarı sadece kendileri kullanıyor. Benim bahsettiğim olay aile içinde ya da arkadaş çevresindeki olaylardır.

Windowsu ya da biosu şifrelemeden saklama yöntemlerinizden bahsediyorum.
Dosya ya da klasör şifrelemek te ayrı bir konu fakat babanız söyle lan eşoğlu ne bunun şifresi derse ne olacak Kahkaha

Mustafa@PC
02-04-2009, 12:55   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Akıllıca...

Kapalı Hesap (91855)
02-04-2009, 14:35   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj
nirvana26
cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA PASSWORD YAZILACAK goto FAIL
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
goto End
echo Invalid password
goto end
md Locker
echo Locker created successfully
goto End

bu kodları metin belgesine kopyalıyorsunuz, BURAYA PASSWORD YAZILACAK kısma istediğinizi yazıyorsunuz. metin belgesinin uzantısı .txt dir bunu .bat olarak değiştiriyorsunuz. sonra .bat uzantılı simgenize tıklayınca klasörü oluşturduğunuz yerde Locker adında bir klasör oluşuyor. gizli belgelerinizi bunun içine atıp tekrar .bat uzantısına tıklıyorsunuz ve hop Locker isimli klasör ortadan kayboluyor =)) Locker klasörünüzü tekrar meydana çıkarmak için .bat uzantılı simgeye tıklıyorsunuz bu sefer size başta yazmış olduğunuz şifreyi soruyor şifreyi sadece siz bildiğiniz için kimsede bu Locker klasörüne ulaşamıyor, hatta varlığından bile haberi olmuyor.

bunu türkçeye çevirdim ama otomatik oluşan klasör lockerin adını nasıl değişcem pmden atar msın

nirvana26
02-04-2009, 14:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
228 mesaj
Susam
bunu türkçeye çevirdim ama otomatik oluşan klasör lockerin adını nasıl değişcem pmden atar msı
arkadaşım ben senin için değiştirdim. locker yazısını gizli olarak ayarladım. sende gizli yazan yerleri istediğin gibi değiştirebilirsin

cls
@ECHO OFF
title Folder Gizli
if NOT EXIST Gizli goto MDLOCKER
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
ren Gizli "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== 1234 goto FAIL
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Gizli
goto End
echo Invalid password
goto end
md Gizli
echo Gizli created successfully
goto End

H@ckerCesur
02-04-2009, 22:41   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
AdRaMiTi
Ayrıca Kimse cıkıpta onun şifresi ne diye soramaz cünkü orayı ben haricimde kimse göremez cünkü Erişim izni olmayan bir bölge oluyor ;)
Yani babana karşı gelecen Kahkaha

man on the moon
02-04-2009, 22:46   |  #10  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj
H@ckerCesur
Yani babana karşı gelecen Kahkaha
n'olmuş...

H@ckerCesur
03-04-2009, 09:18   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
AdRaMiTi
Dostum Herkezi Kendi yaş Gurubunla varsayım yaparak cevap verme istersenn...
Takmışın Bi Baba,Baba,Baba..
Ben 13 veya 17 yaşında Biri değilim..
Dostum benim yaşım 22 mayısta 23 olacak. Ayrıca ordaki baba lafını espri olsun diye kullandım zaten sonunda gülücük işareti var. Ve babamın bir tek sözünü dinlediğimi bilmem. O yüzden sende benim hakkımda görmeden birşey yazma olur mu Göz kırpma
anlamadıgın esprileri de hakaret olarak algılama.

nirvana26
03-04-2009, 10:24   |  #12  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

kavga çıkıyo yihaaa =)

H@ckerCesur
03-04-2009, 10:43   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
nirvana26
kavga çıkıyo yihaaa =)
hayır dostum. İnsanlar birilerini eleştirmekte sınır tanımıyorlar. Halbuki kimse kendi hatasını görmüyor. Sadece konuya cevabını yazıp çıkmıyo. Aklı sıra bozacak. Tartışmaları severim. Forumun amacı bu zaten. Farklı fikirler elbetteki olacak.
Konu belli. Cevabını yaz çık.
Adramiti arkadaşım bence fazla uzatmaya gerek yok. Seni forumda severim. Yorumların filan mantıklı eger uzatmaya devam edeceksen özel mesaj at konuyu çözelim.

Gerçi çözülecek birşey yok. Olay apaçık belli.
Benim bahsettigim olayı sen anlayamadın senin anlatmak istedigini de ben anlamak istemedim. Benim yorumlarım şahsa göre degil geneldir. Yani herkes bilgisayarı tek kullanmıyor. Kimi ailesiyle ortak kullanıyor kimi arkadaşlarıyla ortak kullanıyor. Mesela babasının izniyle kullanan 15 yaşındaki bir delikanlı bir dosyayı şifrelerse babası ya da annesi ablası abisi (!) ne var bu şifreli dosya da diyerek olayı daha da kötü boyutlara ulaştırabilir.Göz kırpma

Ayrıca senin şifreleme yöntemine birşey dedigim yok benim. O yüzden uzatmaya da gerek yok.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 03 Nisan 2009 10:47
trinity
03-04-2009, 11:01   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

pc ni kimlerle  ullandığın ve ne kadar gizemli işler yaptığın önemli ben kardeşlerimel kullanıyorum ama saklım gizlim yok zaten sansülü bişey de yok saklamya gerek yok onun için ama başka birileri le kulanıyoıran elbette faydalı yöntemler

Ahmet Ertuğrul
03-04-2009, 23:07   |  #15  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Öncelikle belirtmek isterim ki çok eğlenceli bir konu olmuş. İlk mesajdaki espirili üslup çok hoş.

Hiç aklıma gelmemişti ya uzantılarını değiştirmek. Sağol. Ben ağabeyimle birlikte kullanıyorum. Masaüstünde karışık bir download klasörüm var. Onun içinde bir anime indirdiğim klasör var, onun filmlerini indirdiğim bir de ayrı klasör var onun içinde, oraya attım, gizli yaptım. Ağabeyim de araştırıp bunun içinde ne klasörü varmış gizli diye araştırmaz sanırım. Zamanı olmuyor pek. Babamla annem de pek anlamıyor zaten bilgisayardan.

net24
03-04-2009, 23:16   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,233 mesaj

aslında benim aklıma gelmişti uzantıları değiştirmek.benim düşüncem şöyleydi.

1-)program,müzik,resim vb. dosyları winrar vb. programla sıkıştırıyoruz
2-)klasör seçeneklerinden uzantıları gösteriyoruz.
3-)o uzantıyıda böyle bilgisayarınızın açamadığı bi uzantı(örn:bin foramtı)

bunu cd ye atıyoruz .cd yi açanda ne olduğunu anlamaz.ama hiç denemedim.:D:D

net24
03-04-2009, 23:18   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,233 mesaj

hem bu yol oluyosa(denemedim için tam bi sonuç söyleyemem) verileri yedeklemiş de oluruz

Ahmet Ertuğrul
03-04-2009, 23:30   |  #18  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Ben, anlattığım klasörü, sistem sürücüsünde olması nedeniyle maazallah bir şey olur(çökme vs) diye yedeklemiştim harici yedekleme ünitelerine. D'de yer kalmadı da. Kahkaha