Bahsettiğim amplifikatörleri sıfır piyasadan bulamayabilirsin.Kardeş bide bende şöyle bir düşünce var bu 2 hoparlör acaba bass konusunda yeterli olurmu + subwoofere ihtiyacım olurmu diye düşünüyorum ?
Watt olayına bu kadar takma. benim amplifikatör 2X40 Watt ama sonuna kadar açtığımda alt kattakiler deprem oluyo sanıp dışarı fırlıyorlar. Evde normal dinleme seviyesi 5Watt ı geçmiyor.
Markalı bahsettiğim amplifikatörleri ankara itfaiye meydanı gibi ikinci el alım satımı yapan yerlerden bulabilirsin. istanbulda doğubank var başka yerlerde mutlaka vardır.
[ ÖNERİ ] Ses sistemi
şu amfilikatör nasıl : http://www.tvdenal.com/84--osawa-av-903-anfi.html
Kardeş bide bende şöyle bir düşünce var bu 2 hoparlör acaba bass konusunda yeterli olurmu + subwoofere ihtiyacım olurmu diye düşünüyorum ?Piyasadan 200TL ye alacağın sistemlerden daha iyi bas verir. Amplifikatör kalitesi daha önemlidir
Piyasada 300-500-1000Watt diye satılan sistemlerin frekans responsu berbattır. Dinamik alan hak getire. Bass desen sadece 120Hz ile şişirilmiş hörültüden başka bişii değil.
şu amfilikatör nasıl : http://www.tvdenal.com/84--osawa-av-903-anfi.htmlAnfiyi takdir ettim. kalite olarak pek bişii beklenemez ama şişiriip te 660Watt yazmamışlar hiç olmazsa.
Efendi efendi 2X18w diye yazmışlar. Eğer gerçek 18watt ise yeterli güç alırsın.
Anfinin ön panelini göremiyorum ama bass tiz ayarları varsa alınabilir. Sendeki aiwa hoparlörle tam uyumlu çalışır.
Anfiyi takdir ettim. kalite olarak pek bişii beklenemez ama şişiriip te 660Watt yazmamışlar hiç olmazsa.kalite olarak pek bişii beklenemez demişsin ama sonra alınabilir demişsin xS Kalitesizse neden alıyımki :S
Efendi efendi 2X18w diye yazmışlar. Eğer gerçek 18watt ise yeterli güç alırsın.
Anfinin ön panelini göremiyorum ama bass tiz ayarları varsa alınabilir. Sendeki aiwa hoparlörle tam uyumlu çalışır.
yahu 3 gündür bakmadığım yer site amplifikatör kalmadı ya fiyatlar ve wattlar çok saçma yanı adam 500x2 ampfilikatör satiyo kimi 2x1800w satio we kiminin fiyatı çok düşük (100tl altı) kimininki ise çok için (1000 2000tl gibi ) böle oluncada ben hiç karar veremedim piyasa doru duzgun amplifikatör yok yani ben bulamadım az daha deliricem yani bi yardım edin ya xSS
kalite olarak pek bişii beklenemez demişsin ama sonra alınabilir demişsin xS Kalitesizse neden alıyımki :Kaliteli bir amplifikatörü sıfır olarak kaç liraya alabileceğini sanıyorsun ki. Bir kalite var bir de kalitecik var.
İlk mesajlarımda dediğim gibi 200 TL kablolama parasıdır. Mesela sana fotosunu eklediğim kablo 25$ cık.
Bende öyle kablolar var ki servet değerinde.
Ama eski kaliteli sistemler şimdi bitpazarında olduğu için uygun fiyatla temin etmen mümkündür. Marka olarak belirtmiştim daha önceleri.
Aslında bu markalar da üst seviye kaliteyi ifade etmiyorlar. Ama bir ev kullanıcısı için yeterli ses kalitesi oluyor.
Birşey daha belirteyim. Piyasada bulunan logitechler osawalar ve bunun gibi ürünler (Bilgisayar için 5.1 gibi) bu ürünlerin de öyle bir kalitesi yoktur. teknik ölçümlerde neredeyse ıskartaya ayrılabilecek kullanılamaz ürünlerdir. Yıllar önce en pahalı olan creative in 5.1 ses sistemini almıştı bir arkadaş. testten geçirdik.
Subwoofer rezonans frekansı 140Hz
uydu hoparlörlerin üst frekans cevabı 8KHz çıkmıştı
Sinyal gürültü oranı ve distorsiyondan bahsetmiyorum bile.
Gerçek bir ses sisteminde değerler şöyle olmalıdır.
Bass rezonans frekansı 31.5 Hz
tiz frekans üst seviye 22 KHz
Sinyal gürültü oranı 80db min.. distorsiyon %0.2
Bu değerler sadece hoparlörleri ilgilendirmiyor amplifikatör de işin içerisinde. Dolayısı ile tüm sistem layıkı ile yapılabildiğinde ortaya korkunç fiyatlar çıkmaktadır.
Ya herşeyi çok güzel açıklıyorsun kardeş supersın eyw saol ama ben bi türlü amplifikatör bulamadım doru duzgun birde mustafa arkadas teyp warmı demisti bizim evde eski bi kaset calar war 2 hoparloru war kendısıne bağlı tek sorunu tuşları o olurmu yanı ona bağlasam amplifikatör yerine ?
Ya herşeyi çok güzel açıklıyorsun kardeş supersın eyw saol ama ben bi türlü amplifikatör bulamadım doru duzgun birde mustafa arkadas teyp warmı demisti bizim evde eski bi kaset calar war 2 hoparloru war kendısıne bağlı tek sorunu tuşları o olurmu yanı ona bağlasam amplifikatör yerine ?Kasetçaların aux girişi var ise olur.
Buraya arkalı önlü fotosunu koyarsan yardımcı olurum
Foto yazılar okunabilecek şekilde olsun.
İşte bu Kadar YardımLarın için çok teşekkür ederim Süreklik yardım edıyorsun iyiliginin karsılıgını nasıl ödüyücem bilmiyorum xS
Gayet kaliteli bir cihaz (Şimdikilere göre)
Anlattıklarımı dikkatle uygula sorunsuz ses alırsın.
Örnekte (resimde) vermiş olduğum kablodan al bir ucu jak diğer ucu lale.
Bu kablonun lale uçlarını setin line in girişine (arkada) jak ucunu bilgisayarın ses çıkışına bağla (yeşil)
Müzik setinde seçenek olarak line in girişini göremedim eğer böyle bir tuş yoksa teybe boş bir kaset koy ve kayıt tuşuna bas (Bazı teyplerde kayıt ve play birlikte basılır) Line in in aktif olması için sistem kaset dinleme konumunda olması gerekli olabilir.
Kaydediyormuş gibi iken bilgisayardan bir müzik çal ve setten dinlemeye çalış. Ses kaynağını doğru yaptığında mutlaka ses duyacaksın ve bu sesin piyasada olan tüm sistemlerden bile kaliteli olduğunu göreceksin
Şİmdi gördüm function yazan yerde line in tuşuna basmalısın. Bu durumda teybi kayıt durumuna getirmene gerek yok
ewet dedıklerını yaptım fakat çok yüksek ama çok kalıtesiz bir ses aldım kasetcaların kendı hoparlörlerinden
ben bu hoparlörler yerıne benım hoparlörlerı takamazmıyım aiwa ları
ewet dedıklerını yaptım fakat çok yüksek ama çok kalıtesiz bir ses aldım kasetcaların kendı hoparlörlerindenŞu unsurlara dikkat et
ben bu hoparlörler yerıne benım hoparlörlerı takamazmıyım aiwa ları
Öncelikle giriş seviyen fazla olmasın Windows media playerden ses seviyesi ile oyna
kasetçalardaki ekolayzer ayarlarını uygun yap. Önce hepsi ortalarda olsun
Dinlediğin müzik mümkünse mp3 olmasın ya da yüksek kaliteli 192KHZ ve üzeri mp3 ler olsun en iyisi cd formatıdır 44.1 Khz 16 bit wav ses Tüm müziklerini sırasıyla çal
eğer volume düğmesi en altlarda bile yüksek çıkıyorsa ses giriş seviyesi çok yüksek demektir.
Hoparlörleri bire bir takıp deneyebilirsin. Olmazsa daha büyük kolonlar temin edip takabilirsin bile.
Sağlıklı bir ses alınca bana yaz başka ayarları da tarif edeceğim. O zaman müzik dinlemenin tadını alacaksın.
sen öyle diyosunda kardeş bu kaset çaların kendı hoparlörlerinde iş yok çok bozuk ses çıkıyo dedıklerınıde yapmamarağmen aiwaları nasıl bağlarım
sen öyle diyosunda kardeş bu kaset çaların kendı hoparlörlerinde iş yok çok bozuk ses çıkıyo dedıklerınıde yapmamarağmen aiwaları nasıl bağlarıkasetçaların arkasında hoparlör bağlantılarına direk kablo ile bağlayabilirsin. Aivaların ek yapılmış kablolarını ek yerinden keserek kabloyu sıyır ve uçlarını hoparlör çıkışları (speaker) yazan yerdeki mandallara basarak bağlantıyı yap
peki ama orda + - yazıyo hangisi + hangisi - nerden bilicem xS
ondan deil aiwa nın kablolarından bahsediyorum
Kasetçalar üzerindeki ekolayzer ayarlarını hepsini ortaya getir.
İki hoparlörü tam karşına al. İkisi arasındaki açı mümkünse 60 derece olsun
windows media playere bir parça koy. cd de çalabilirsin.
Wmp ın eklentilerine gel oradan SRS WOW efektlerini seç. ve bu efektleri aç
sol taraftaki bass efektleridir ortada olsun.
sağ taraftaki wow efektleridir önce en solda olsun yavaş yavaş aç ve en ideal dinlemeyi seç.
Daha sonra eklenti ayarlarından wmp ın ekolayzer ayarlarına gir. bunların da hepsi ortada olsun.
sonra 31.5 hz ve 16KHz kısmını sonuna kadar artır
Bu şekilde dinlediğin müzikleri bi test et.
Sonrada yapabilirsen virtual surround yapalım seninle.
Kardeş ya ben pek müzik dinlememiştim bu setle şimdi dikkatimi çekti sağ hoparlör süper ama sol hoparlörden çok az ve cızırtılı bır ses cıkıyor sorun aiwalardadır heralde dedim kendi hoparlörünü taktım gine aynı sol taraftan ses çıkmıyor ya bi çözümü yokmu ?
Kardeş ya ben pek müzik dinlememiştim bu setle şimdi dikkatimi çekti sağ hoparlör süper ama sol hoparlörden çok az ve cızırtılı bır ses cıkıyor sorun aiwalardadır heralde dedim kendi hoparlörünü taktım gine aynı sol taraftan ses çıkmıyor ya bi çözümü yokmu ?Muhtemelen kasetçaların ses çıkış devresi bozulmuştur. Tamirci yapabilir ancak.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (199947) ~ 10 Ocak 2011 18:20