Arkadaşlar ben kendime yakın bir zamanda dijital fotoğraf makinası almayı düşünüyorum.Orta halli ve orta fiyatlı bir makina için önerilerinizi almak istiyorum.
Önerileriniz!!
kullanım amacını bilmediğim için sadece kullandığım makineler için görüş bildiriyorum:
- Canon Powershot A520(kullanıyorum) ve A540 modelini de kullandım,sanırım Powershot A serilerinde micro çekim özelliğiiyi geliştirilmemiş.10 cm e kadar çekimler güzel ancak dahada yakınlaştırınca net görüntü kayboluyor.
video çekimleri 3 er dakikadan oluşabiliyor ki çoğu fotoğraf makinesi bu olanağı vermiyor,belki bir artı özellik bu.
- Sanyo e 60,lens olarak olympos kullanıyor.daha dün arkadaşıma bu ürünü aldım ve elimden geldiğince inceledim.tam 1cm kadar micro fotoğraf çekimi yapabiliyor ve inanılamayacak kadar muhteşem görüntüsü var.şuan kampanyada olduğundan makine çantası ve 92 ytl değerinde hafıza kartını verdiler :)
e tabi teknosa dan alırsan 50 fotoğraf baskılık hediye kuponu veriliyor.
sadece gözlemim!
Aslında kullanım amacını bilsem daha iyi bi yönlendirme yapabilirim ama
sana sadece şunu söleyebilirim.
eğer imkanın varsa NİKON dan şaşma derim
Tüm profesyoneller onu kullanıyor.
ben amatör bi fotoğrafçıyım
ayda ortalama 600 kare çekiyorum.
NİKON COOLPİKX L2 kullanyorum
biraz yavaş çalışıyor ama kalite vede çekim modları açısından
süper.
hem bu seri fazla pahalıda değil ben 350 ytl ye aldım
fotoğrafları en iyi kalitede 1-1.5 MBy yer tutuyor bunu başka makinelerle karşılaştırdığımda aynı boyut vede kalitede 2.5-3 MBy yer demek buda istediğin kadar fotoğraf vede video çekebilirsin demek.
hem benim tercihim olan (fazla sayıda çekim yaptığım için)
kalem pille çalışıyor bu sayede hiç pil sorunu yaşamıyorum.
son olarak şunu söylüyeyim, kodak dan uzak dur.
şimdiden hayırlı olsun...
Özel bir kullanım amacım yok aslında amatörüm yani:)Yakaladığım güzel anları ölümsüzleştirmek için kullanacağım:)Bilgiler için teşekkürler...
BOOMFUNKMCS a540 ve Sanyo kaç mg pixsel?ve sen hangisini tavsiye edersin?
ozannnnÖzel bir kullanım amacım yok aslında amatörüm yani:)Yakaladığım güzel anları ölümsüzleştirmek için kullanacağım:)Bilgiler için teşekkürler...Zaten fotoğraf etkinliğinin büyük bir kısmını yakalanan anların ölümsüzleştirilmesi kaygısı oluşturuyor. Bunun için daha belirli kıstaslara ihtiyaç var. Şahsi görüşüm, eğer fotoğrafa, "pikniğe gittiğimde ya da yaz tatile çıktığımda fotoğraf çekeceğim" anlayışından daha fazla ilginiz varsa, SLR benzeri modellere yönelmeniz gerektiği (Fuji s5700, Canon s3, Nikon p5000 gibi). Tabii daha fazla bilgiye ihtiyaç var. En basitinden "orta halli" bir makineyi hangi fiyat aralığında düşündüğünüz gibi.
Saygılar.
Belirttiğiniz fiyat aralığında üç model ön plana çıkıyor: Canon Powershot A540, Nikon L50 ve belki biraz bütçenizi zorlayarak Fuji A800. Bu üçü üzerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Aklınıza takılan herhangi bir soruyu lütfen çekinmeden sorun.
kodak z710 işini görür.450 ytl
Canon Powershot A540 modelini beğendim.Tavsiyeler için teşekkürler...
Şimdiden hayırlı olsun o zaman. Çektiğiniz fotoğrafları bizlerle paylaşmayı unutmayın