anakart : Asus p5b
işlemci : intel E4500 2.2
ekran kartı : Sapphire ati 2600 pro HD 512mb
ram : 4 gb kingston 667 mhz (2.1.1)
psu : 400 w
monitör : inca 20.1
arkadaşlar yukarıdaki sistemimi yükseltmek istiyorum oyun için sizce bu sistemde nelerin değişmesi gerekiyo yardımcı olabilirseniz sevinirim ben çok iyi anlamadığım için soruyorum şu an oyunları oynayabiliyorum ama takılmalar olmuyo değil çok fazla maliyeti olmayan bir kaç parça değişikle (ekran kartı işlemci vs) neler önerebilirsiniz.
önerisi olan
Başta ekran kartı ve psu. İşlemci de değişse fena olmaz :)
Ram de 667 mhz :/
ilk olarak anakart almalısın.
Rami değişmeye gerek yok bütçe kısıtlı
Ekran kartını,psu yu değişmelisin işlemciyide değişsen fena olmaz dolayısı ile anakartta değişecek
En iyisi sıfırdan toplamak
işlemci e 7500 veya e7600 olsa neolur ekran kartı öneriniz nedir 400 500 tl civarı yeterli olurmu psu işlemci ve ekran kartı için
Valla yeterli olurmu diye sorarsan tabiki hiç bir zaman olmaz diycem
İşlemcinin anakartla uyumlu olmasına dikkat et ekran kartını 4850 tarzı bişeyler alabilirsin psuyuda 500w sağlam bir şey al tamamdır yeterli bu parçalar için bütçen sanırım
bilgisayarı 3 yıl önce toplattım şimdi kaput gibi bişi oldu yani bidaha toplatsam 3 yıl daha anca idare edecek sanırım peki hocam satıp yenisini toplatmam daha mantıklı yoksa parçaları yenilememmi birde işlemcide takıldım intel e 7500 veya e7600 işlemci takıp ekran kartı ve psu değişince nasıl olur ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim
3 işlemcide core 2 duo işlemcinizi onlarla değişmek boş yatırım olur onların seviyesine oc ile çıkabilirsiniz
Baştan sistem toplasak hiç olmaz bütçe az
Kısacası ekran kartı ve psuyu değişin işlemci kalsın
Kafam karıştı yaw :S
Bu arada bana hocam demenize gerek yok benden 16 yaş büyüksünüz benim size hocam demem lazım
Birazdan çıkmak zorundayım okula gidicem kusura bakmayın konuşmamız yarıda kesilecek
önce anakart ve işlemci al 500tl varsa..
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
GIGABYTE 880GA-UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866MHz (O/C) DVI&HDMI Anakart
477TL
sonra da paran oldukça ilave edersin
Ekran Kartı : VTX3D HD5750 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 [209 TL]
PSU :FSP SAGA II 500W [90 TL]
CPU Soğutucu : XIGMATEK RED SCORPION [44 TL] + Termal Macun.
Sadece bunları alıp işlemci 2.8 ya da 3.0 Ghz.'e OC yapılırsa rahat 2 sene daha götürür.
bu oc yapmak kolay bir şey değildir sanırım yada bana kolay değilidir bunu en hızlı öğrenebileceğim bir yer varmıdır siteyi tarayacağım şimdi oradan bişeyler bulmaya çalışırım yardımlarınız için herkese tek tek teşekkür ederim
Çok zor bi işlem değil ama kolay bi işlemde değil.
Herşeyden önce kararlı, sabırlı ve tatminkar olmak lazım.
Bi anda 0.6-0.8 Ghz. OC yapılırsa o zaman olmaz. Yavaş yavaş yapılıp stabilite testleri uygulanır, sıcaklıklara bakılır eğer imkan varsa biraz daha biraz daha şeklinde arttırılır.
Overclock ile ilgili döküman ve videolara göz gezdirirsen yeterli olacaktır.
anakart : Asus p5bINTEL Pentium Dual Core E6700 3.2GHz 2MB Cache 1066FSB 45nm İşlemci
işlemci : intel E4500 2.2
ekran kartı : Sapphire ati 2600 pro HD 512mb
ram : 4 gb kingston 667 mhz (2.1.1)
psu : 400 w
monitör : inca 20.1
arkadaşlar yukarıdaki sistemimi yükseltmek istiyorum oyun için sizce bu sistemde nelerin değişmesi gerekiyo yardımcı olabilirseniz sevinirim ben çok iyi anlamadığım için soruyorum şu an oyunları oynayabiliyorum ama takılmalar olmuyo değil çok fazla maliyeti olmayan bir kaç parça değişikle (ekran kartı işlemci vs) neler önerebilirsiniz.
ZOTAC GTS450 GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11
FSP SAGA II 500W
486 tLönce anakart ve işlemci al 500tl varsa..AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
GIGABYTE 880GA-UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866MHz (O/C) DVI&HDMI Anakart
477TLsonra da paran oldukça ilave
bunları alırsa nasıl kullancak sistemi? ddr3 anakarta ddr2 ram'mi takacak ??