ONLİNE MULTİPLAYER

DeeJayhuLe
07-10-2008, 23:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

merhaba. ark.lar biz 3 ark.daşız ve aynı anda beraber görev yapacağımız,black,COD 4,lord of the rings, bu tarz aksiyon olabilir ilerlemeli oyunlar(ofjinal) arıyoruz.aynı anda ewlerimizden bağlanabileceğimiz üçümüzünde aynı oyunu oynaması mümkün oyunlar warmı warsa lütfen yazarmısınız cevaplarınızı bekliyorum....

recep34
08-10-2008, 08:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

beraber görev yapacağınız,yapay zekaya karşı coop oynayabileceğiniz (istenirse başka oyun türlerde var )oyunlardan, pek bilinmeyen bir tane ben söyleyeyim, armed assault.hazır türk modu da var bende AH-Z1'nin türk AH-W1 kamuflajlısını da hazırlıyorum.

Son Düzenleme: recep34 ~ 08 Ekim 2008 08:52
DeeJayhuLe
08-10-2008, 19:52   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

teşekkür ederim arkdaşım yalnız daha geniş ayrıntılı bilgi ve oyun isimleri paylaşırsan sevinirim,dediğim gibi 3 kişiyiz vede üçümüz görevden göreve mücadele etmek istiyoruz dolayısıyla bize birden çok alternatif sunarsan bizde bunlardan seçip oyunun zevkine varmak isteriz, istersen mail adresimide verebilirim çünkü gerçekten bu tarz oyunları oynamak istiyoruz bilen arkdaşlar varsada bizlerle paylaşırlarsa seviniriz...

recep34
08-10-2008, 20:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

Şimdi oyunların hepsini benim bulmem söz konusu değil,herkesin sevdiği oyun farklı.Birinin çok sevdiğini diğeri sevmeyebiliyor.Multiplayer tarzı en bilinen örnekler.COd4,counterstrike,battlefield serisi,halflife gibi oyunlar.Bu saydığım türde elde silah diğer kullancılara serverda savaşırsınız.Battlefield serisi haricinde araç kullanamazsınız.Burda bu oyunun meraklıları detaylı bilgi verirler ayada oyun sitelerindeki incelemlere bakabilrsiniz.Ben oyunlarda gerçekçilik sevdiğim için askeri oyun türünde arma'yı tercih ediyorum.Onun hakkında isterseniz iyi ve kötü yanları hakkında uzun uzun konuşurum.

DeeJayhuLe
09-10-2008, 14:12   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

Arkdaşım çok teşekkür ederim bizler zaten counter strıke source aktif kullanıcısıyız ancak bu oyunda takım halinde çoklu kullanıcıyla yapıyoruz maçları,ancak bizim istediğimiz arme olarak belitmişsiniz armed assault tanmı bahsediyorsunuz biz zaten o oyuna bakıp incelemekteyiz ama sizinde bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz, ama sşz konuyu anladınızmı biz 3 kişi aynı görevda bulunup oyun keyfi yaşamak istiyoruz birbirimizle değil (calk of duty 4) gibi düşün bu tarzda görev amaçlı ilerlemeli bölüm geçmeli bir oyun istiyoruz.

Birde şu oyuın hakkında bilginiz varsa sevinirim benim araştırmalarıma göre gerçekten güzel bir oyun

( FRONTLİNES - FUEL OF WAR) oyun ismi

recep34
09-10-2008, 15:13   |  #6  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

İstdiğiniz oyun tarzı co-op (Cooperative).Ama malesef bu oyun tarzına destek veren oyun sayısı çok çok az bir elin parmağı kadar bile yok.Oyun yapımcıları oyuncuların aynı anda belirli bir hikaye içinde ,ilerlemesini sağlayacak bu oyun türünü hem teknik zorlukları (yapay zekayı geliştimek gibi)hemde tercih meselesi olduğundan terkettiler gibi birşey...

Takım halinde ,diğer kulanıcılara karşı (competetive ,Death match) değilde makinaya karşı (CO_OP)oynama için arma gayet uygun.

Armaholic.com'dan multiplayer coop görevlere bakın.Zira seçenekler sınırsız.Kurtama görevinden,konvoya pusu'ya sızmaya kadar bir sürü seçenekler var.Oyuncu saysyı az olan,küçük haritalı görevleri seçerseniz kolay olur yoksa armanın haritası 400km2,bazen haritanın bir ucundan bir ucuna gitmak bile sorun oluyor.

Arma hakkında konuşursak,

-öncelik ile oyun simulasyon.Nasıl simulasyon derseniz silahların balistik tepme,menzil v.s. gerçeğe uygundur.
-Oyun 400 km2 haritada minum 1200 mtere maksimum 10 km görüş mesafesi ile tüm araçları kullanabileceğiniz,tüm binalara girebileceğiniz,tüm objelerle etkileşebilceğiniz (ağaçları,yol levhalarını,binaları v.s. yıkabilirsiniz.)bir motora sahip.Oyun motorunun biraz daha gelişmişi avusturalya amerika v.s. gibi ordular tarafından taktik geliştirmek için simulator olarak kullanılmakta.Simulasyon Konusu hakkında daha detaylı bilgi için http://www.virtualbattlespace.com/history.htm

-Bnun yanında multiplayerda oyuncular arçaları paylaşabilir.Yani biri tankı sürüken diğeri silahı kontrol edebilir.Kara, hava, deniz,Bütün araçlar için geçerli bu...

-oyunun belki de en ilginç ve başka hiç bir oyunda olamayan örneği kendine ait açık kaynak kodlu sayılabilecek bir programlama dili var.MOd'lardan bahsetmiyorum,bu dil sayesinde fanları oyunda olmayan bir çok özellik eklediler.ekilyorlar.

Eksileri de var tabi ,oyunda bir kurşun yediğiniz zaman ölürsünüz.(yaralnam da var ama ayağından vurulduğunda yürüyemzsin kolundan vuruldun mu nişan almazsın gibi..)
Grafikler idare eder.Yapay zeka çok iyi naişancıdır ta yüzlerce metreden alnın ortasından vurur seni.15 dakika kamyonla yol git sonra bir mermi ye öl gibi...
Arma genelde uzak çatışma oyunu,öyle çok yakın aksiyonlu çatışmalar yaşamazsınız.

oyunu deneyecekseniz 1.14 versiyna kadar yamalayın.ilk versiyon çok sorunlu özellikle performans açısından.Ben oyunu ilk çıktığında low da bile ağır çekim oynarken şimdi yapay zekanın fazla olmadığı görevelrde high de bile oynayabilyorum,farkı düşün artık.