Onun yanında Google Glass da neymiş!

CHIP Online
22-05-2013, 19:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın sihirli gözlüğü Glass'tan çok farklı olan bu gözlük, bakın kimden geliyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/onu ... a-neymis_40478.html

Resimlerle: 12 hayal ürünü inanılmaz gözlük!

Daha birkaç yıl öncesine kadar gözlük gibi kullanılabilen mobil cihaz fikri pek çok insana itici gelebilirdi. Bugün, bilim kurgu filmlerinden fırlamışa benzeyen pek çok cihaz hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Bunların içinde Google Glass gibi, daha çok "gözlük gibi kullanılabilen akıllı telefon" diyebileceğimiz hafif cihazlar da var, Oculus Rift gibi kullanıcısını başka diyarlara götüren sanal gerçeklik canavarları da... Eskiden Valve ile çalışan iki mühendis, konuya farklı yaklaşan yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor.


Çalıştıkları bölüm kapatılana kadar Valve bünyesinde çalışan Jeri Ellsworth ve Rick Johnson, en son üzerinde çalışmakta oldukları projeyi tamamlamaya karar vermişler. Valve'ın izin verdiği ikili, Technical Illusions isimli bir firma kurarak çalışmalarına devam etmiş.


İkilinin tasarladığı CastAR isimli cihaz üzerinde bulunan projektörler, özel bir yansıtıcı ekrana görüntüleri yansıtıyor. Ekrandan yansıyan görüntüler gözlük camlarına ulaşıyor, sağ ve sol görüntü olarak ikiye ayrılıyor. Böylece üç boyutlu görüntü elde edilmiş oluyor. Gözlük ayrıca ekranın etrafına yerleştirilmiş olan LED'leri tespit ederek kullanıcının başının pozisyonunu gerçek zamanlı olarak takip ediyor, yansıtılan üç boyutlu nesneyle ilgili doğru perspektif bilgisi elde ediyor. Böylece nesneler hareket ettirilirken çok daha gerçekçi bir etkileşim duygusu verilebiliyor.


Rakiplerinden çok daha fazla parçadan oluştuğu ve daha gelişmiş sistemler gerektirdiği söylenen CastAR'ın, henüz ilk adımlarını atan bir ürün kategorisine canlılık katacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm Konu: Onun yanında Google Glass da neymiş!

Resimlerle: 12 hayal ürünü inanılmaz gözlük!

Kaynak: www.chip.com.tr