Önünüzden geçen bir hırsıza ne yapardınız?

jupiter65
27-05-2009, 15:39   |  #1  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

Evde oturuyorsunuz, kapı çalıyor. Komşunuz telaşla evine hırsız girdiğini söylüyor. Her kapıyı çaldığından komşular kapıda ne olup bittiğin anlamaya çalışıyor. Kapı önünde bekleşmeye başlıyorlar. Hırsızın girdiği daire en üst kat. Derken 16-18 yaşlarında esmer, kılıkları pek düzgün olmayan iki genç aşağıya iniyor. Yanımızdan geçerken evine hırsız giren teyzemiz “siz kimsiniz”? diye soruyor. Onlar da “çatıya kuş kaçtı “diyor. Siz, valide, yanınızda oturan yaşlı teyze ve dairesine yabancıların girdiği teyze hep beraber yanınızdan başları önde, sakince inerek giden gençlere bakıyor olanları izliyorsunuz.  İçinizden kahramanlık yapmak geçse bile bir an, bunu uygulama cesaretini bulamıyorsunuz.  Sizden daha cesaretli teyze  "hırsız bunlar!!!" diye bağırıyor. Hırsız yakıştırmasına ve sonradan yetkililerce yapılan araştırma sonunda evde bulunan kasanın 2. anahtarını bulamadıkları için kasayı açamamış olmanın da siniriyle olsa gerek, inerken sokak kapısının büyük camını aşağı indirerek izlerini kaybettiriyorlar.
Bütün bunlar ben evdeyken sabah saat 10.30 sıralarında cereyan ediyor.
Olay gözümün önünde kısa bir süre içinde gerçekleşti. Gençler kendilerinden emin, spor giyimli, karanlık yüzlüydüler. Sanki kendi apartmanlarında gibiydiler.  Bir an ellerine baktım. İkisi de içinde ne olduğu belli olmayan bir poşeti sarmalamış, sıkıca avuçlarının arasında tutuyorlardı.
Ben, o an hiçbir şey yapmayıp sessiz kalmayı tercih ettim. Olay sonrası çilingir ve polis imdat ı aradım sadece.   
Sorguluyorum da kendimi şimdi, bu durumda başkaları ne yapardı acaba!?

Süleyman.
27-05-2009, 15:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Geçmiş olsun...

01apachi
27-05-2009, 16:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

şimdi sen en iyi olanı yapmışsın, yanında annen varmış.. eğer bi göndermeme çabası gösterseydin, şuan bu konuyu açamaz durumda; muhtemelen hastanede yada karakolda olurdun.. Türkiyemizde, suçluları şımartan nitelikli yasaların değişmediği takdirde bu gibi olaylarda TC vatandaşı olan her insanın yapması gerekeni yapmışsın..

allah kimsenin başına vermesin şöyle bir olayı anlatayım;
Adana Bağlar karakolu civarında sokak sakinlerinin çığlığını duydum;
-Hırsıızz.. kardeş yakala..!!!
bende durakta duruyorum, Topel3(dolmuş) beklemekteyim..
benim yakalamamı istiyorlar yakalaşık abartısız, 20 kişi koşuyolar peşinden adamın..
o anda yapmamam gereken şeyi yaptım.. önüne çıkıp tek yumrukta yıktım adamı yere..
sonrasını duymak bile istemezsiniz.. O 20 kişi adamı bir dövdü arkadaşlar, ya varya box kursuna gidiyorum ben, hergün eğitim amaçlıda olsa görüyorum kavga.. ama böylesine acımasız olanına rastlamamıştım..

müdahale etmeye çalışıyorum, alacağım adamı ellerinden, değil adama ulaşmak; o insan yumağın içine bile giremiyordum..sonra polis aldı ellerinden ama gerçekten haketmiş, girdiği evde sadece anne ve bebeği varmış.. kadını gördüm nasıl korkmuş zavalıcak..

alloss
27-05-2009, 16:14   |  #4  
alloss avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
628 mesaj

Geçmiş olsun Jüpiter65. Gerçekten zor bir durum. Ben o an en iyisi sessiz kalmak. Çünkü adamlar yanlız değil. Biriyle dalaşsan diğerinin ne yapacağı belli değil. Kimsenin canına zarar gelmemiş. Gerisi boşver.

Sana başımdan geçen bir olayı anlatayım. "Yıllar önce Gaziantepte oturan kuzenim kapıyı açınca kapıda ellerinde çuval bulunan 2 kişinin kapının önünde duran ayakkabıları aldıklarını görüyor. O sırada hırsızlar kaçıyor ve kuzenim kovalıyor. Bir müddet kovalamacadan sonra hırsızlardan biri çekip kuzenimi vuruyor. Kuzenim bir kaç saat sonra vefat etti." Peki insan düşünüyor, değer miydi? Bir hiç uğruna kuzenim vefat etti. Ama insan o an düşünemiyor. Böyle durumlarda eğer hırsız evine girmiş ve seninle burun buruna gelmemişse bulaşmamak en iyisi. Bu şerefsizlerden herşey beklenir.

01apachi
27-05-2009, 16:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

eğer merak eden varsa içinizde; hırsız sadece 1 telefon ve yaklaşık 250 civarında para çalmış.

murderer09
27-05-2009, 16:20   |  #6  
Yıllanmış Üye
452 mesaj

Açık konuşmak gerekirse böyle durumlarda en iyisini İran yapıyor, terörist ten tutunda hırsıza kadar hepsini asıyorlar bu yüzdende pek fazla olay olmuyor. İran uyruklu dolandırıcılar, hırsızlar niye Türkiye de iş yapıyorlar türk ceza kanunları çok gevşek buda suçluyu cezbediyor.

Fattur
27-05-2009, 16:23   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Ben diş dişe başbaşa kavga eder döverdim yani.Hakediyor adamlar dayağı....

H@ckerCesur
27-05-2009, 17:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Şeriate de karşıyım ama böyle suç işleyenleri assınlar bakalım ortada suç kalacak mı?
Ya da hırsızlık yaptıgı elini kessinler bakalım.
Sen dogru olanı yapmışsın. Ama bizim adalet sistemi adalet sistemi degil ki...

Hiper£l£v£nKids
27-05-2009, 18:16   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Geçmiş olsun.Ne kötü şu hırsızlar kötüler.

Ahmet Ertuğrul
27-05-2009, 19:53   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

O sımsıkı sarmalanmış şey silahtı belki. Bulaşmamakla iyi etmişsin. Geçmiş olsun.

GFB
28-05-2009, 00:16   |  #11  
Yıllanmış Üye
165 mesaj

kardeş sen en iyisini yapmışsın dendiği gibi bu şerefsizlerden herşey beklenir geçenlerde haberlerde izlemiştim bir kadın ( tabi eskiden polismiymiş neymiş sanırım özel kuvvetlerde tam hatırlamıyorum) 3 hırsızı paket yapmış polise wermiş tabi bu sen niye böyle bişey yapmadın anlamına gelmiyor yanlış anlama allah korusun elinde bıçak olur silah vs. değmez anlayacağın bide sanırım 2 kişiydiler dedin o zaman hiç deymez ama ben olsaydım senin yaptığını yapardım ama tek kişiyse o zaman durum değişirdi bu işlerde biraz güç ve özellikle teknik gerekir

aliosmanta
28-05-2009, 01:00   |  #12  
Yeni Üye
31 mesaj

bu tip adamlarlar boş gezmezler dikkatli olmak lanzım.  bakırköy de meydanın arka sokağında kap kaççılar bir kadını gaspettiler. bende peşlerinden kovalamaya başladım  arkada kalan belinden silahı çıkarttı 2 el ateş etti. allahtan kimseye gelmedi. kovalamayı orda bitirdim.  yakalaya bilseydim bence ıskalamazdı. sonra ne şehitir ne gazi .......yoluna gitti niyazi.

mstfmh
28-05-2009, 01:45   |  #13  
Taze Üye
12 mesaj

^türk vatandaşı nedir?isviçre medeni kanununa göre evlendirilen,İTALYAN CEZA KANUNUNA GÖRE CEZALANDIRILAN,alman ceza muhakemeleri usulü kanununa göre yargılanan,fransız idare kanununa göre idare edilen ve islam hukukuna göre gömülen kişidir.^ne güzelde söylemiş rahmetli uğur mumcu arkadaşlar değilmi.arkadaşlar umarım dikkatinizi çekmiştir yukarıdaki cümledeki devletlerin biri dışındakiler(bence günümüzde almanlarda dahil)bizi parçalamaya çalışan vatanımızdan kovduğumuz devletler!!!

Son Düzenleme: mstfmh ~ 28 Mayıs 2009 02:49
ibrahim19
28-05-2009, 09:14   |  #14  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

geçmiş olsun sana ben ne kadar tırsamda onlarda benden tırsarlardı bende kara kuru bişeyim ama bilemicem gözüm keserse basarım dayağı kesmezse yapıcak bişey yok  pşet var dedin içinde ne vardır kim bilir

mesut_illegal
28-05-2009, 10:49   |  #15  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj

ben küçüktüm o zamanlar 6. sınıfa gidiyordum Hasköy'de oturoyoruz o zamanlar cep telefonlarıda pahalı o zamanlar 3310 vardı iyi olan 300$ fln fiyatları herneyse bizim orda yolda bi abinin telefonu gast etmiş yolda gidiyor hırsız o abi de çağırda arkadaşlarını arabayla 5 kişiler yaklaşık benimde haberim yok tabi 15mt arkasındaydım gasp eden adamın kardeşim dayı oğlu da vardı yanımda bizim abiler arabadan iniyolar ilk önce önde oturan abi indi adama bağırdı gaspcıya aralarında 5mt mesafe var gaspçıyla gaspçı çekti silahı silah varmış gel ulan dedi hala gözümün önünde o abide yiğit bir adamdı gaspçı'nın yanına öyle bir geldi ki sanki uçtu adamın elinden tuttu silahı adama öyle bir kafa vurdu ki o sesi 1km öteden duyarsınız sonra silah aldı elinde adamı öyle bir dövdülerdi adamın yüzü gözü kanlar içinde kaldı kimsede ayıramadı sonra polis karakoluna kadar döve döve götürdüler. gerçekten dün gibi hayırlıyorum. bazende korkusuz olmak işe yarıyor.

VistaMista
28-05-2009, 12:51   |  #16  
Üye
51 mesaj

ben olsam hemen cep telefonumla bir fotograflarını çekerdim

sislekdemir
28-05-2009, 13:18   |  #17  
Yeni Üye
32 mesaj

yapılacak en mantıklı şeyi yapmışsın, eğer cesaretin ve yeterli gücün varsa bile ortamda bayanlar varken zaten bir harekette bulunmak ahmaklık olurdu. kendi canımızı riske atma hakkımız belki olabilir ancak hiçbir zaman başkalarının canını riske atamayız. içine dokunuyor olabilir ama doğru olanı yapmışsın.

hamann7725
28-05-2009, 14:44   |  #18  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

arabistanda cuma vakti kimse dükkanını kitlemiyor kapılar sonuna kadar açık mallar kapının önünde cuma namazına gidiyorlar ve kimse bişe çalamıyor.Çünkü çalan kişinin çaldığı elini kesiyorlar.

Ahmet Ertuğrul
28-05-2009, 17:23   |  #19  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
mstfmh
^türk vatandaşı nedir?isviçre medeni kanununa göre evlendirilen,İTALYAN CEZA KANUNUNA GÖRE CEZALANDIRILAN,alman ceza muhakemeleri usulü kanununa göre yargılanan,fransız idare kanununa göre idare edilen ve islam hukukuna göre gömülen kişidir.^ne güzelde söylemiş rahmetli uğur mumcu arkadaşlar değilmi.arkadaşlar umarım dikkatinizi çekmiştir yukarıdaki cümledeki devletlerin biri dışındakiler(bence günümüzde almanlarda dahil)bizi parçalamaya çalışan vatanımızdan kovduğumuz devletler!!!
Ne olmuş öyleyse? Biz de onların yasalarını örnek aldık diye kendi kendimizi parçalamaya mı çalışıyoruz sanki? Şu anda Türkiye bölünmeye çalışılmıyor demiyorum ama onun bunla bir ilgisi yok.
hamann7725
arabistanda cuma vakti kimse dükkanını kitlemiyor kapılar sonuna kadar açık mallar kapının önünde cuma namazına gidiyorlar ve kimse bişe çalamıyor.Çünkü çalan kişinin çaldığı elini kesiyorlar.
Aferin Araplara. Biz de mi kessek acaba?

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 28 Mayıs 2009 17:25
ECHELON_
28-05-2009, 21:51   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

girilen evin sahibi olsa idim kafalarına sıkardım nasılsa nefsi müdafa (yanlış yazdım sanbırım)