Open Source yazılımlar birer tuzak mı ?

jackaldeath13
12-06-2013, 12:41   |  #1  
jackaldeath13 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Open Source yazılımlar birer tuzak mı? Open Source yazılımların tüm dünyada ki geliştiricilere açık olması o yazılımın tüm dünyadaki beyinler tarafından geliştirilmesine açık olmasından dolayı belirli bir ekip ve şirket tarafından geliştirilen yazılımlara göre çok daha gelişmiş verimli ve faydalı olması beklenmektedir. Geniş perspektiften bakıldığında insanlık için ne kadar ulvi bir amac taşıdığı bilimsel gelişim için insanlığın gelişimi için ne kadar önemli olduğu görülmektedir.


Geliştiriciler bu ulvi amaçlar ile bir araya gelerek dünyanın her bölgesinden her kültürden her milletten internet üzerinden projelere üye olup open Source projelerin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. 

Buraya kadar her şey insanlık ve bilimsel gelişim adına güzel gözüküyor. Gel gelelim ya bu open Source projeler birer reklam ve müşteri alıştırma merkezleri ise? İnternet üzerinde binlerce geliştirici ve kullanıcı tarafından bedava yazılım olarak görülen ve fayda sağlanan projeler aslında büyük sermaye sahiplerinin gizli müşteri yakalama ağları olabilir mi? Bu konuda sizlere iki örnek verip bu yazıya noktayı koyacağım gerçekleri bilerek open source kullanmanız dileğiyle. 


Dünyanın en büyük open source database yazılımı Mysql milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Yıllarca tüm dünyadaki geliştiriciler tarafından geliştirilmiş ve databaseler arasında haklı yerini almıştır. Peki şimdi. En büyük sermaye sahibinin logosu ve adıyla birlikte satılmaktadır. Oracle tarafından satın alınmıştır. Yani sevgili open source kullanıcıları ile birlikte. 

Bir diğer ornek k-pacs Pacs server yazılımı, efilm projesi open Source olarak başlayıp milyonlarca kişi tarafından kullanılıyorken bir anda parayla satılır hale gelmiştir. Daha bir çok open source proje sıralamak mümkün. 

Open Source projeleri kullanırken yatırımınızın geleceği için bir kez daha düşünmeniz dileğiyle.


www.anasel.com.tr

Son Düzenleme: jackaldeath13 ~ 12 Haziran 2013 12:44