openSUSE 10.3 yüklemesinide hata veriyor

HPQ-User
04-02-2008, 08:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sizene:) sormuş:
şubat 2008 yayınlamış olduğunuz dvd'de mevcut olan linux de luxe opensuse 10.3 kurulumunda sorun yaşıyorum.
Bois'tan first boot divece'i dvd room olarak ayarlıyıroum tıpkı windows için gerektiği gibi. Pc yi yeniden başlatıyorum herşey normal başlıyor. Dil seçeneklerini yapıyorum. New installation bölümünde REPOSTIROY NAME istiyor buraya ne yazmalıyım. windows ortamında da denedim dvd'den direk yüklemeyi istedim. şu mesaj çıkıyor:

Bu bağlantıyı açmak için "HTML Install Runner" uygulaması başlatılmalı:
chip:/openSUSE10_3_LOCAL.exe

Onaylıyor musunuz?

evet ikonunu tıkladığımda dosya bulunamadı diyor.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla. 03.02.2008

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Pentium4 3,2GHz
1GB ram
128MB 64bit ekran kartı
120 gb harddisk
C sürücüsünde 12gb boş alan mevcut

İnternet Tarayıcı: Opera/9.25 (Windows NT 5.1; U; tr)

ezirrize
06-02-2008, 13:46   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj

Aynı sorun Şubat DVD'den bir program indireceğim zaman bende de oluyor. Ama çözemedim...

nastasia
07-02-2008, 10:33   |  #3  
Yeni Üye
25 mesaj

evet ya sistemim bu yüzden dün gece çöktü yardımcı olan olursa sevinirim

TuncaBozkurt
07-02-2008, 11:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
HPQ-User
...Bu bağlantıyı açmak için "HTML Install Runner" uygulaması başlatılmalı:

Onaylıyor musunuz?

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla. 03.02.

Bu sorun ara sıra CHIP CD/DVD'lerinde oluyor. Sorun, "chip:/"'i bilgisayarınızın DVD'nin takılı olduğu sürücü adına çevirememesi. Dosyayı çalıştırmak için Bilgisayarım'dan DVD'nin takılı olduğu sürücüye sağ tıklayıp Aç komutu verin. Daha sonra openSUSE10_3_LOCAL.exe'ye çift tıklayarak çalıştırın.

Bu arada Repository Name için http://suseturk.blogspot.com/'daki yazıları inceleyebilirsiniz.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 07 Şubat 2008 11:20
darkainu
07-02-2008, 12:01   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba,

Dvdyi takıp bilgisayarı ordan başlattım sonrasında dili ingilizce seçtim (turkçe de denedim farketmedi) new installation dediğimde hata verdi disc1'i falan istedi..aşağıdan add online repository gibi bişey vardı onu da seçtim opensusenin sitesindeki kurulum adımlarına bakarak ; o da bişey değiştirmedi.Bu sorun nasıl çözülür ?

Ayrıca opensuse boxed versiyon 59$'a satılıyormuş onla bizimki arasındaki fark nedir ?

Ayrıca diyelim ki dvddeki opensuse problemli.Ubuntuyu rarlı haliyle cdye çeksem sadece ordan boot edip ubuntu kurabilir miyim ne tavsiye edersiniz ?

Ben yazılım üzerine çalışan biri değilim ama bilgisayarda az oyun oynayan (bunları az biraz wine ile gideririm diye düşündüm) ama genel olarak yeni şeyler denemeyi seven biriyim linuxu da kullanıp yenilikleri görmek alışmak istiyorum.

Son Düzenleme: darkainu ~ 07 Şubat 2008 12:03
ezirrize
07-02-2008, 12:23   |  #6  
Üye
76 mesaj
tuncab
HPQ-User
...Bu bağlantıyı açmak için "HTML Install Runner" uygulaması başlatılmalı:

Onaylıyor musunuz?

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla. 03.02.

Bu sorun ara sıra CHIP CD/DVD'lerinde oluyor. Sorun, "chip:/"'i bilgisayarınızın DVD'nin takılı olduğu sürücü adına çevirememesi. Dosyayı çalıştırmak için Bilgisayarım'dan DVD'nin takılı olduğu sürücüye sağ tıklayıp Aç komutu verin. Daha sonra openSUSE10_3_LOCAL.exe'ye çift tıklayarak çalıştırın.
Bilgisayarım'dan DVD'nin takılı olduğu sürücüye sağ tıklayıp Aç komutuna tıklattım. DVD'deki XP ile ilgili programların komutuna tıklattığımda onları açmıyor, siyah ekran çıkıp hemen kapanıyor. Onları nasıl çalıştırabilirim?
Ama diğer programlar açılıyor.