opera 9.5 çıktı

eolos
05-07-2008, 21:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj

opera yeni sürümünü dün cıkardı bu sürümüyle birlikte bir cok yeni özellik te acıga cıkmıs oldu
örmeğin

opera link ;

bu özellikle hızlı erişim bağlantıları ve linkleriniz opera hesabınıza kaydediliyor ve başka bir hesaptan bunlara erişiminiz saglanıyor.

adres cubugu;

yeni adres cubugunda sadece adresler değil sayfa
başlıklarıda yer alıyor,

yeni tema;

operanın kırmızı olan tema koyu renkle değiştirilmiş ve daha güzel bir hal almıs

diğer tarayıcılarla goruntulenebilme;

acılısşında sorun yasana siteleri sayfaya sağ tıklayıp open with desteğiyle diğer tarayıcılarla cabilirsiniz.

ve daha bir cok özellik operanın yeni sürümüyle birlikte...
indirmek için : ftp://mirror.pacific.net.au/Open ... ra_951_in_Setup.exe

bilgi için : www.opera.com

Son Düzenleme: eolos ~ 05 Temmuz 2008 21:54
ersinbakar
05-07-2008, 22:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

sence operamı daha iyi mozilla firefox mu ?

Kapalı Hesap (53751)
05-07-2008, 22:50   |  #3  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Arkadaşım 9.50 çıkalı epey bir zaman oluyor bu 9.51,9.52 falan olmasın ona göre başlığı değiştirelim derim.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (31011) ~ 05 Temmuz 2008 22:51
viking20
05-07-2008, 22:57   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

arkadaş 9.51 demek istedi.

eolos
05-07-2008, 23:38   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

arkadaşlar kusara bakmayın opera 9.51 olacaktı dalgınlıgıma gelmiş tekrardan özür dilerim

Optimum
06-07-2008, 01:14   |  #6  
Üye
73 mesaj

Yenisi eskisinden daha güzel olmuş.
Hangisi diye soran arkadaşa benim cevabım şu olacak:

İkiside İE7 den çok çok öte tarayıcıdır. O yüzden Opera veya Firefox'u gönül rahatlığı ile kurabilirsin. Firefox'u ben dahil bir çok kişi daha öncelikli savunacaktır. Sebebi ise birincisi güncellemeleri çok kolay ve kaçırma ihtimalin yok, bir tıkla kuruluyor. İkincisi güvenlik konusunda çok hızlı yama çıkarıyor ve güncelliyor. Üçüncüsü yüzlerce eklentisiyle neredeyse yapamayacağın yok gibi ve dördüncüsü sahte siteleri gerçekten çok bariz bir şekilde tanıyıp seni uyarıyor. Özellikle bankacılık işlerinde çok çok önemli bir konudur bu.

Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim. Firefox öyle bir iki gün denemeyle anlaşılabilecek bir tarayıcı değil. En az bir iki ay haşır neşir olurda eklentileri araştırarak ve deneyerek neler yapacağını gözlemlersen ancak o zaman ne demek istediğimizi anlarsınız.

_Neo_
06-07-2008, 13:09   |  #7  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj

önceki versiyonuna göre daha güzel 9.5 benim bilgisaayarda  daha hızlı açmaya başladı,tarayıcı yüzüde hoş olmuş,biraz inceleyelim.

paintingster
06-07-2008, 18:01   |  #8  
Yıllanmış Üye
123 mesaj

tam anlamıyla muhteşem eskisinden de daha güzel mozilla firefox bilgisayarımı kastığı için kaldırdım.

PcMaKeR
08-07-2008, 00:17   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Optimum
Yenisi eskisinden daha güzel olmuş.
Hangisi diye soran arkadaşa benim cevabım şu olacak:

İkiside İE7 den çok çok öte tarayıcıdır.

Çok emin konuşuyorsun.

Bir web sitesi tasarladım.

Internet explorer için çalışsın istedim sadece. Çünkü efeklerim onda çalışıyordu. Sitemi bitirdim denemeye başladım.

IE De sorun yok OK.

Firefox u bir açtım sayfa orda burda geziyor. Script desteği dandik. Küçük bir kodla Firefox u da devre dışı bıraktım.

Operaya geldi sıra;

Açtığım gibi sayfa daha da güzel göründü. Kaydırma çubuklarının renkleri hariç herşey ie gibiydi ama daha da güzel ;) Operada OK ve Şuan sayfası sadece IE ve OPERA Açıyor.

Farkı sen anla ve ona göre tarayıcını dene.

Firefox a bir plugin eklemişler ie emulator diye bişidi sanırım. Firefox u kasıyor zaman kaybı ohhooo.

minnoş_97
08-07-2008, 16:03   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

opera daha iyi ama bişi demiyim.nedeni ise benim bilgisayarım windows vista ama firefox 3.0 çöktü

Optimum
13-07-2008, 14:14   |  #11  
Üye
73 mesaj
PcMaKeR
Çok emin konuşuyorsun.

Bir web sitesi tasarladım.

Internet explorer için çalışsın istedim sadece. Çünkü efeklerim onda çalışıyordu. Sitemi bitirdim denemeye başladım.

IE De sorun yok OK.

Firefox u bir açtım sayfa orda burda geziyor. Script desteği dandik. Küçük bir kodla Firefox u da devre dışı bıraktım.

Operaya geldi sıra;

Açtığım gibi sayfa daha da güzel göründü. Kaydırma çubuklarının renkleri hariç herşey ie gibiydi ama daha da güzel ;) Operada OK ve Şuan sayfası sadece IE ve OPERA Açıyor.

Farkı sen anla ve ona göre tarayıcını dene.

Firefox a bir plugin eklemişler ie emulator diye bişidi sanırım. Firefox u kasıyor zaman kaybı ohhooo.

Burada Opera kötü diyen olmadı ki zaten. Opera son derece güzel bir tarayıcı.
Ama sizi bazı yönlerden eleştirmek zorundayım.

1- İyi bir webmaster tasarladığı siteyi en popüler tarayıcılara göre tasarlamalıdır. Yani sadece İE ve Opera için tasarladığınızda dünyadaki Firefox kullanıcıların ( % 20 ) sitenizi izlememesi demektir.

2- Firefox'un temel hedefi güvenlik ve açık kaynak kod olmasıdır. Yani web masterların zararlı kodlarla bilgisayarınıza zarar vermesini engellemek için Activex gibi bazı kötü amaçlada kullanılabilen kodların çalışması bilerek engellenmiştir. Zaten Firefox'u güvenli kılanda budur.

3- İnsanlar kendine sormalı; Güvenlik mi? görsellik mi?

4- Web tasarlıyorsanız çok iyi bilmelisiniz ki siz sadece ziyaret ederek herhangi bir zararlı site sizin bilgisayarınızı ele geçirebilir. Dikkat edin sadece sayfayı açmanız bile yeter. Bu hangi tarayıcıda böyledir. cevap :İE

5- Bazen bende Opera'nın yazı karakterlerini abuk sabuk gösterdiği sitelerde Firefox'la daha iyi sonuç alıyorum. Yani iş sitede kullanılan tasarım ve kodlamalarla alakalı olabiliyor. Siz bir iki şeye göre değil bütününe göre değerlendirirseniz daha doğru sonuç alırsınız.

Sonuçta Opera ve Firefox en iyi iki tarayıcıdır.

Gerisi kullanıcıların takdiridir.