Vista Home Premium kullanıyorum ve operanın sürümü 10.60 Sadece 2 sekme açıkken bu normal mi?
Opera Azıttı...
yok normal... bende 10.53 sürümünden beri öyle... yeni sürüm operalarda ram optimizasyonumu ne var. Kullanmadığın ram'i sonuna kadar performans için harcıyor. tıpkı w7'nin ram'i sonuna kadar kullanması gibi.... Atıl duracak birşey ne işine yarar ki varsın kullansın... Bende opera 10.60 kullanıyorum iki sekmede 180-200 mb kadar tüketiyor.... Normal bence takma kafana.... Ama dikkat edersen diğer tarayıcılar gibi cpu'ya yüklenmiyor fazla....
[/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us
Neden böyle yapıyor acaba şuanda 270lerde geziyor.chromemu yüklesem naapsam?
Edit:Aynı anda yazmışız,Evet CPU normal.
arkadaşların da dediği gibi son sürümlerde böyle oldu. ama kasmasın diyosan firefoxa geçebilirsin
fırefox u eklentisiz kullanırsan kasmaz ama bu şekliyle pek işe yaramaz.eklenti yüklediğinde ise müthiş bir şekilde ram den yiyor.en fazla ram tüketen tarayıcı bence fırefoxtur.rahat bir pc kullanmak istiyorsanız ie8 yada chrome ama stabil olanını kullanın
Aslında hiç bir kasma donma vs yok ben tesadüfen gördüm ve bu bir anormallikmi diye sordum operadan gayet memnunum
@Boracalin 'nin dediği gibi RAM'i Windows 7 gibi kullanıyor. Diğer tarayıcılar gibi fazla işlemciye yüklenmiyor. Sizin bilgisayarınız Opera yüzünden küçük kasmalar yaşıyorsa Opera yı kullanmaya bilirisiniz. Ama bilgisayarınız da kasma yoksa, rahat olarak kullanabiliyorsanız Opera Web Browser doğru seçim derim.