Opera vs Firefox artıları ve eksileri

sowhat12345
30-08-2008, 19:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

İnternet kullanıcılarının vazgeçemediği bu iki en büyük tarayıcıyı burda karşılaştırmak istiyorum. Bu iki tarayıcıyı da kullanan üyeler kendi yorumlarıyla artılarını ve eksilerini yazsın. Önden ben ! İki tarayıcıyı da sürekli kıyaslama amaçlı olarak yıllardır kullanıyorum. Hızları açısından son zamanlarda pek bir farkları kalmadı. Ama performas açısından operanın üstün geldiğini biliyorum. Güvenlik açısından ise ikiside aşağı yukarı aynı noktadalar. Geçen hafta son sürümleri üzerinde yapılan güvenlik testinde opera 94 firefox ise 93 (100 üzerinden) almıştı. Yani pek bir farkları yok. Buraya kadar çoğumuzun hemfikir olduğunu düşüyürorum.
Ben Firefoxu daha çok beğeniyorum . Neden diyecek olursanız operada küçük eksiklikler gördüm. Meselabir linki (örneğin video linkini) sayfadan dışarı taşıyıp bir playere aktaramıyorsun. Ancak linkini kopyalayıp playerden open kısmına gelip yaıştırman gerekiyor. Aynı zamanda dosya indirmek için eğer download manager otomatikte değilse aynı şeyi yapmanız gerekiyor.
Açılan pencereler tam ekran yapılamıyor, tam ekran haline getirildiği zaman otomatik tab ile birleşiyor. Bazı sayfalarda ekran yetmediği zaman bu büyük sıkıntı yaratabiliyor.
Operada hala kapatılınca otomatik verilerin silme özelliği olmaması beni çok şaşırtıyor.
Gelelim Firefoxun asıl kullanılma sebebine : Eklenti desteği. Eklentiler o kadar fazla ki; Bir insanın neredeyse yapamayacağı şey kalmadı denebilir  Operacıların her zaman övdüğü bazı firefoxta olamayan özellikler (ki neredeyse artık her özellik) firefoxun ekletilerinde bulunabiliyor ve yüzlerce daha fazlası da bulunabiliyorsunuz. Şimdi eklentilerle artılarını sayrsam bitmeyecek bu yazı ... Ben Firefoxu yıllardır 10-13 eklenti ile kullanıyorum fakat daha hiçbir sorun yaşamadım. Her iki tarayıcıda sorun olur ... Opera dünyada daha az kullanıcıya sahip. Firefoxu her önüne gelen yüklediği için internetteki forumlarda birçok hata yaşayanla karşılaşıyorsunuz.
Operada dikkatimi çeken bir kaç eksiklik daha oldu. Arama sekmesi firefox kadar gelişmiş değil. Mesela sayfada kelimeleri anlık aratırken yazdığınız kelimeden sayfada yoksa hiçbir tepki vermiyor.Gözünüzü sürekli sayfada gezdirmek zorunda kalıyorsunuz ve teker teker kelime aratmak istiyorsanız ayrı bir arama kısmına girmeniz gerekiyor.
Bunun dışında firefoxtaki gibi texlerde çoklu seçim yapamıyorsunuz.
Ve bu en kötüsü de bir tabın yüklemem yapıp yapmadığını o tabda olmadığınız sürece anlayamıyorsunuz. Firefoxta yuvarlak bişi çıkıo yükleme sırasında.
Operada geri ve ileri tuşlarına yeni tab açacak şekilde tıklayamıyorsunuz.Sürekli aynı tab da geri ve ileri gidebiliyorsunuz.
Herneyse ben fazla uzatmayacam... sizlerdende yorumlarınızı bekliyorum. İki tarayıcıyı burda kapıştırmak istiyorum..
Not: Lütfen yorumlarınızı son sürümlerine göre yazınız

_OnuR_
30-08-2008, 20:06   |  #2  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
890 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bence firefox en güzeli. Özelleştirilebiliyo temalar faln eklentiler çok güzel özellikle son çıkan Ubiquity eklentisiyle çok güzel oldu