Optik CD okuyucusundaki problem

HPQ-User
02-01-2011, 11:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

özcan gökcül sormuş:
Merhaba,

bilgisayarımı 22.09.2008 tarihinde aldım. Bilgisayarımın optik CD okuyucusu tepsisiz, araba CD'liği gibi. Yakın bir zamanda şöyle bir problem yaşamaya başladım. CD, DVD'yi yerleştirdiğimde bir süre sonra geri çıkarıyor. Bu hemen de olabiliyor, 10 dakika ya da 30 dakika, belirli bir süre yok yani. DELL yetkili servisini aradım, suppert.dell.com adresinden BIOS güncellemesi yaptırdılar ve bu güncellemeden sonra sorunun büyük bir ihtimalla çözüleceğini bildirdiler. Fakat sorun çözülmedi. İşin garip tarafı, bilgisayarımın garanti süresi dolduğu için pek yardımcı olamıyorlar. Halbu ki, ben bedava bir tamir talep etmiyorum. Değişik yerleri aradım DELL ile ilgili (Koç Sistem) ama hepsi başka bir numara veriyor. Ne yapmam lazım? Bilgisayarımı gelişigüzel herkese emanet etmek istemiyorum. Acaba format bu olayı çözer mi? Telefonda bana "Windows'a format atmanız gerekebilir" dendi. Normal format ile bu farklı bir şey mi? Bir sorumda şu, format'dan sonra bilgisayardan her şey silinir mi? Fotolar, videolar vs...

Saygılar...

Özcan Gökcül...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
DELL 1535 Notebook

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; OfficeLiveConnector.1.5; OfficeLivePatch.1.3; .NET CLR 3.0.30729)